Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

VERPLAATST Veenproef MARIA MARIA MARIA info

Don 27 Mei | Theaterzaal | 19:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Veenproef MARIA MARIA MARIA op 26 mei 2021 in Scheltema Leiden

Deur open: 18:00 / Aanvang: 19:00

Veenproef MARIA MARIA MARIA door Veenfabriek

Schuif op donderdag 27 mei aan bij de Veenfabriek voor de Veenproef MARIA MARIA MARIA. Geniet van een heerlijk driegangendiner – speciaal samengesteld voor deze avond – en proef mee van de eerste scènes en muziek van deze muziektheatervoorstelling in wording.

Over MARIA MARIA MARIA In de bijbel komt Maria maar vijftien keer aan het woord, maar we stellen ons voor dat ze nog wel wat te zeggen heeft. De Maria van de middeleeuwen verrichte de meest bizarre wonderen voor degenen die tot haar baden. Bij ziekte en pandemie is ze nog altijd degene tot wie gelovigen over de hele wereld zich wenden voor troost en genezing. Waar ze verschijnt, haar beeltenis huilt, of waar mensen op wonderbaarlijke wijze genezen, ontstaat niet zelden een bedevaartsoord. (Waar ook de plaatselijke middenstand dan een graantje van meepikt).

Wat zou je haar vragen, als ze nu voor je zou staan? Waar doe je goed aan?

Met MARIA MARIA MARIA maakt de Veenfabriek een wonderlijke, muzikale vertelling over de bekendste moeder ter wereld. Een viering van de vele wonderen die zij heeft verricht en de troost die ze biedt.

Bastiaan Woltjer laat zich samen met een 6-koppige band voor de muziek inspireren door een rijke historie aan Marialiederen uit de middeleeuwen en het vroege christendom. Van de 13de eeuwse Spaanse Cantigas de Santa Maria die vertellen over de opzienbarende wonderen die Maria verrichtte, tot aan Marialiederen uit Syrië in het Aramees, de taal waarin Jezus sprak.

In onze eigentijdse versies met electronica, gitaar, percussie, trombone, altviool en de betoverende zang van de Marokkaanse zanger Anass Habib vereren we de Moeder, zullen pelgrims dansen en feesten, en zal Maria allicht opnieuw een traantje laten.

MARIA MARIA MARIA gaat in juni 2021 in première op Oerol, Terschelling. Tijdens de Veenproef op 27 mei krijg je een kijkje in het maakproces van de voorstelling.

credits tekst en regie | Joeri Vos
compositie | Bastiaan Woltjer
spel, zang en muziek | Jacobien Elffers, Anass Habib, Milena Haverkamp, Enric Monfort, Bastiaan Woltjer, Raphael Vanoli e.a.
gastspreker | n.t.b.

kaartverkoop en meer informatie Via deze link