VAN BEKENDE DEKENFABRIEK TOT CULTURELE HOTSPOT

De voormalige Leidse dekenfabriek Scheltema, die werd opgericht in 1817 door Jacobus Scheltema, verkocht dekens en textiel tot ver buiten onze landsgrenzen. 

De wollen dekens die hier geproduceerd werden stonden hoog aangeschreven. Scheltema Leiden won dan ook verschillende internationale prijzen en de dekens werden tot in Amerika verkocht. 

Door de snelle mechanisatie en modernisering aan het eind van de 19e eeuw, raakte het bedrijf achterop. Dit resulteerde in 1893 in de overname door Cornelis Wassenaar. Aan hem hebben wij tot op de dag van vandaag nog onze prachtige gevel te danken.  

In 1958 viel het doek en ging Scheltema Leiden failliet door uitblijvende orders. 

Na vijftig jaar gedeeltelijke leegstand is het prachtige pand onder leiding van de Leidse architect Reinier Verbeek, heel basaal gerestaureerd. Veel materialen zijn hergebruikt waardoor het authentieke karakter van het pand behouden is en zich hierdoor uitstekend leent als decor voor cultuur en al uw evenementen.

Scroll naar top

COVID-19 UPDATE & STATEMENT

Na de persconferentie van 14 september jl. hebben wij besloten om voor onze gasten twee opties te hanteren. Op deze manier bieden we organisatoren de volgende twee keuzes tot toegang:

Optie 1: Toegang met vaccinatie- of testbewijs
Dit houdt in dat we tot 00:00 open zijn zonder de anderhalve meter restrictie . Hierbij is een vaccinatie- of testbewijs voor toegang verplicht. Zo is het mogelijk om weer feesten bij ons te kunnen organiseren.

Optie 2: Toegang zonder vaccinatie- of testbewijs
Het is ook mogelijk om een evenement bij ons te organiseren zonder een vaccinatie- of testbewijs. Echter is dat alleen mogelijk indien er anderhalve meter afstand gehouden wordt. Hierbij krijgt iedereen een zit- of staplaats toegewezen. Ook hier kan het evenement tot maximaal 00:00 duren.


Vragen?
Bel 071 5144 441 / info@scheltemaleiden.nl