Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafé Leiden (oktober 2019) info

Zon 13 Okt | | 12:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Theater Cafe flyer oktober 2019 in Scheltema Leiden

Beste Mensen, goede zomer gehad hopen we, wij wel en we hebben er weer zin in, het zevende seizoen! Theatercafé Leiden, de eerste weer na de zomer!

De 13de oktober met dit keer vier acts op het podium en een speciale gast, de kaarsen zijn aan, de zoutjes staan op tafel en een glaasje erbij… een aangenaam culturele zondagmiddag. Afijn…

Ellen Martje speelt haar voorstelling Daarom Nu! Soms zegt het gezonde verstand en de omgeving om je heen dat je iets niet moet willen. Dat het te veel gevraagd is. Waarom nu? Het is niet handig, het is niet verstandig, het is niet haalbaar. Terwijl alles in je zegt dat je er NU voor wilt gaan. Voeg daar een pasgeboren baby aan toe en de onmogelijkheid is compleet! Ellen geeft les, regisseert, schrijft en choregrafeert maar haar liefde voor al deze facetten stopt ze in haar eigen kleine voorstellingen.

Ronald Oudman is een bekende van het theatercafé, hij speelde er meerdere malen met veel succes. Hij brengt vanmiddag en aantal gedichten en doet uit de doeken waarom hij speciale gast is deze middag.

Tom Besuyen is een singer-songwriter uit Den Haag. Na enkele jaren te hebben gewerkt als vocalist en songwriter voor verschillende producers en verschillende formaties, is Tom solo op pad gegaan. Live is zijn set uitgekleed tot de naakte essentie, zijn stem en zijn gitaar. Zijn muziek is tegelijkertijd diep ontroerend en vervreemdend omdat Tom niet alleen zingt over de relaties tussen mensen maar ook over de vreemde rit van het leven zelf.

De Gebr. Van Kempen spelen  Dirty Mind. Oscar Wilde zei het al, A dirty mind is a joy forever. Ooit begonnen als het duo Haasnoot en Van Kempen is de groep inmiddels uitgebreid met René Olsthoorn op percussie en Robin Allenson op alt saxophoon. De muziek is zoals we van ze kennen een eigentijdse cocktail van blues, poëzie, en theater. Naast eigen teksten zullen er bewerkingen te horen zijn van ondermeer de 16de eeuwse dichter Pierre de Ronsard en Kamagurka. We zijn van harte uitgenodigd mee te genieten van klassiekers als de “Koning van het Voorspel”, “Vieze oude Man”, en “Prins op het witte paard”.

Toneelgezelschap Liever iets anders speelt tot slot Niets dan goeds. Je wilt maar wat graag alles uit het leven halen, maar wat is er eigenlijk mis met doodgaan? Hoe is het überhaupt om dood te zijn? Liever iets Anders wil de dood graag omarmen en nodigen ons graag uit voor hun absurde begrafenis met een kist vol toeters en bellen. Geen tranen meer voor je dode cavia! Het leven is een feest en dat moeten we ook van de dood gaan maken. Liever iets anders is een drietal gevormd door Arthur Buchholz, Rick Snelderwaard en Ruben Bosch. Volg hun gedachtegangen met af en toe een scherpe bocht of gekke kronkel.

Namens team Theatercafé Leiden,

Geert Keuter

Theatercafé Leiden
13 oktober, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.
Scheltema, Marktsteeg Leiden. Entree: euro 5,-
Volgend theatercafé: 17 november 2019
Het recept blijft hetzelfde, kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat verandert zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend. We zien U graag!