Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafé Leiden (jan2019) info

Zon 20 Jan | | 13:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Lieve Mensen,

Daar zijn we weer, een frisse start voor weer een jaar Theatercafé Leiden in Scheltema. Een goed begin is het halve werk en geven we verrassend eenvoudig invulling aan op zondagmiddag 20 januari. Vier fijne acts op het podium, de kaarsjes toch maar weer aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij…

We beginnen met Doolaard, een Haagse familieband met een bijzondere missie. Samen ontdekken de gebroeders Doolaard (Gideon op bas & zang, Frank op gitaar, en Jesper op mandoline) de Amerikaanse folk- en countrymuziek uit de jaren ’50 en ’60 in de context van het moderne Randstedelijke leven – bijgestaan door Josefien op trekzak en Lisa op banjo. Met het harmonieuze samenspel van de Carter Family, teksten evenzeer geïnspireerd door Hank Williams als Bob Dylan, en samenzang in lijn met de Stanley Brothers drukken ze – door het schrijven van eigen nummers en, zo nu en dan, met het arrangeren van een traditional – hun stempel op deze halfvergeten traditie.

Chris van der Ende is een stand up comedian met een enorme staat van dienst. Hij is niet alleen een geniaal comedian met een perfect gevoel voor timing maar zeker ook een veelbesproken comedian. Je zou hem de Charlie Sheen van de stand up comedy kunnen noemen. Naast zijn rock and roll-levensstijl heeft van der Ende natuurlijk ook een enorme CV. Zo trad hij eerder op bij The Comedy Factory, bij het programma van Jorgen Raymann en bij Guzman presenteert.

In ‘PUBLIEKATIE’ slaan na de pauze muzikant Elmer Meijers en woordkunstenaar Wessel Klootwijk een creatieve brug tussen hun vertrouwde disciplines. Hierin gaan ze samen met het publiek op zoek naar een verrassend samenspel van muziek, poëzie en kleinkunst. Denk aan: instrumentale vertellingen, hardop-denk gedichten en vermakelijke confrontaties.

We besluiten met Duo Van Piekeren met verhalenverteller en zanger Jan van Piekeren. Hij jaagt alweer ruim een kwart eeuw zijn muzikale droom na. Nu zijn dochter gaat trouwen kan hij eindelijk met een gerust hart doorbreken. Met zijn rauwe, doorleefde stem neemt hij je mee in zijn wereld. Hij wordt begeleid door gitarist Johan Fransen, een muzikaal en creatief huwelijk, verslaafd aan het vermaken van het publiek. Van Piekeren demonstreert uitsluitend voor, nooit tegen. Van Piekeren zou je kunnen kennen van de vpro-serie de Voorstraat uit Utrecht.

Het recept blijft hetzelfde, vier kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat verandert zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend. Wij zien U graag!

Theatercafé Leiden
20 januari, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.
Scheltema, Marktsteeg Leiden.
Entree: euro 5,- aan de deur
Volgend theatercafé: Dinsdag 19 februari 2019

Flyer TheaterCafe Leiden januari 2019