Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafe Leiden info

Zon 21 Jan | Theaterzaal | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

ZO DAAR ZIJN WE WEER!

Zondagmiddag, 21 januari 2018: de start van een vers seizoen Theatercafé in Scheltema! Met een fijn programma, dat dan ook wel weer…

Rima Kawuwung is een aaibare allochtoon, uitgeburgerd uit Indonesië, ingeburgerd in Nederland. Full time vrouw van Ed, moeder en huis/tuinkabouter, parttime hiphop oma en in de vrije tijd freelance katholiek. Een jong talent in een oud lichaam, sinds een paar jaar verliefd op comedy en nu druk bezig om een droom waar te maken.

Gitaren, fluiten, soms charango en percussie kenmerken Leidenaar Hans Elzinga. Experimenten met open stemmingen, composities en improvisaties. Een loopstation en effecten, watervallen van geluid… Muziek om van te genieten en om bij weg te dromen.

Na de pauze Gertjan Raaymakers, een comedian die graag de grens van zijn publiek opzoekt. Hij maakte furore door als 20-jarige zes avondvullende theaterprogramma’s te spelen in een uitverkocht Candle Theater te Haarlem waarin alle facetten van theater aan bod kwamen. Na intensieve jaren van non stop spelen lastte Gertjan een pauze in om tijd aan zijn gezin te kunnen besteden. In 2016 voelde hij opnieuw de drang tot spelen en schreef hij een nieuw programma dat goed ontvangen werd. Gertjan is een veelzijdige comedian met een hoge grap dichtheid.

Doolaard is een Haagse band met een bijzondere missie. De drie broers herontdekken samen de Amerikaanse folk- en countrymuziek in de context van het moderne Randstedelijke leven. Met het harmonieuze samenspel van de Carter Family, teksten evenzeer geïnspireerd door Hank Williams als Bob Dylan, en driestemmige zang in lijn met de Stanley Brothers drukken ze hun geheel eigen stempel op deze halfvergeten traditie. We menen in Doolaard een mooi aflsuiter van deze middag gevonden te hebben.

Het recept blijft hetzelfde, vier kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema. Wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend!

Entree: euro 5,-

Volgend theatercafé: 18 februari 2018

In de grote theaterzaal van Scheltema staan de tafels in café-opstelling klaar, de kaarsen branden, het barpersoneel spoelt de glazen, artiesten warmen zich op voor hun act en het publiek stroomt langzaam binnen. Het is zondag 21 januari, rond half 3. Tijd dus voor een volgend Theatercafé Leiden. Je bent van harte welkom. De entree is 5 euro en kan aan de deur worden betaald.