Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafe Leiden info

Zon 19 Nov | | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Zondagmiddag, 19 november 2017: De r van retekoud is weer in de maand dus tijd voor vier hartverwarmende, verkwikkende acts tijdens het Theatercafé in Scheltema! 

Wat gebeurt er als je een neushoorn en een leeuw op het toneel zet? Klinkt misschien gek, maar we vragen het ons oprecht af.  Waar halen we ze vandaan? Zouden wij het overleven? We zijn begonnen met een vraag, maar we zien door de leeuw en de neushoorn het bos, of in dit geval de savanne niet meer. Samen met het publiek gaan de drie spelers van theatergroep Liever iets Anders op onderzoek uit. We bekijken deze kwestie vanuit ons perspectief, dat van de neushoorn en die van de leeuw. We fantaseren over wat er zou kunnen gebeuren als je een leeuw en neushoorn op het toneel zet. Tijdens de zoektocht naar een antwoord ontstaan er weer nieuwe vragen en uit die vragen ontstaan weer nieuwe vragen…

Gideon Doolaard brengt Engelstalige nummers met een twist, kleurt lekker buiten de randjes van het standaard singer-songwriter palet. Lagen in de nummers, snelle tekst vondsten, grappen en een lekker tempo maken het opletten geblazen voor de luisteraar maar zeker ook genieten!

Ronald Oudman is een vreemde eend in de comedian bijt. Hij tekent, acteert en speelt comedie en dat alles van het vervreemdende soort.  “Ik hou van absurdistische humor en onverwachte uitbarstingen en ik heb het van horen zeggen dat het voor de dooie donder niet meevalt om mij met andere artiesten te vergelijken… Mijn motto is: Ik heb niks tegen humor, maar het moet wel leuk blijven!”

Barbara Breedijk is een onorthodoxe blonde krullenbol en staat bekend om haar warme zangstem en improvisatietalent. Ze introduceert haar liedjes op een aanstekelijke manier aan het publiek. ‘Beestachtige liedteksten met fijnzinnige vondsten en gevatte humor! De zangeres met de markante, jazzy stem flirt en grapt met het publiek en weet daarbij ook nog een indrukwekkende show neer te zetten die in een ouderwets rokerige nachtclub niet zou misstaan. Vrolijk dartelend over het podium, terwijl haar gitaar en ukelele daar trouw achteraan kwispelen.’

Het recept blijft hetzelfde, vier kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend!

Theatercafé Leiden

19 november, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.

Scheltema, Marktsteeg Leiden.

Entree: euro 5,-

 

Volgend theatercafé: 17 december 2017