Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafe Leiden info

Zon 17 Dec | Theaterzaal | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Op zondagmiddag 17 december stoppen we de kers terug in Kerst tijdens de theatercafé Kerstspecial! Kent U die uitdrukking..? 

Rogier Kahlmann is scenarioschrijver, journalist en gameontwikkelaar. Het is hem daarnaast gelukt om comedy te maken. Geen standup maar cabaret. En hij schrijft columns. Je kunt hem kennen van de radio ook. Rogier zal de serieuze noot verzorgen tijdens deze Kerstspecial. It’s going to be a great, great comedy show.

Pewege is een jazzy-songwriter, een verhalen verteller, troubadour en filosoof maar bovenal gevoelsmens. Allemaal liedjes is een verzameling zelfgeschreven Nederlandstalige nummers met herkenbare, alledaagse thema’s, gespeeld en gezongen door Pewege. Het hele palet aan emoties vertolkt met zes snaren en ’n stemband. Een avontuurlijke, muzikale reis door de wondere wereld van menselijk verlangen. Van een duik in een plas water naar watertrappelend de oceaan over. Op zoek naar de wederkerigheid van het toeval.

Geïnspireerd door het succes van Frans Bauer zoeken Haasnoot, Van Kempen en Olsthoorn naar een alternatief geluid binnen de Nederlandstalige muziek. Hun samenwerking begon toen Sjamaan van Kempen aan gaf toe te zijn aan een nieuwe carrière, en Haasnoot creatief gezien “in between jobs” zat. Olsthoorn voegde zich bij hen en het magisch trio was geboren. We verwachten een Kerstverhaal zoals alleen Ben van Kempen het kan vertellen… op muziek!

Kent U De Nieuwe Goeroes? Een los-vast improvistaitekollektiv met wortels in het Leidse Vetschiller. We hebben De Nieuwe Goeroes bereid gevonden een korte impro-kerst-show neer te zetten op ons podium als afsluiter van deze Kerstspecial en als tractatie voor de bezoekers. Geen 43:02 minuten strak georganiseerde chaos, maar een aangename 20 minuten durende, spannende improvisatie rond het Kerstverhaal in woord en gebaar.

Het recept blijft hetzelfde, vier kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend!

Theatercafé Leiden

17 december, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.

Scheltema, Marktsteeg Leiden.

Entree: euro 5,-

Volgend theatercafé: 21 januari 2018