TheaterCafe in Scheltema Leiden

Theatercafé Leiden – Mei Editie

ZO! Daar zijn we weer…

Zondagmiddag 15 mei aandestaande een vers theatercafé met fijne acts, afijn, U kent het concept…

In ‘Wat ik hier te doen heb’ deelt Martine Nauta haar zoektocht naar wat het is om een blanke westerse vrouw te zijn in deze tijd. Nadat ze ruim 3 jaar in Congo heeft gewoond komt ze terug in Nederland en raakt ze in verwarring over wie zij nu eigenlijk echt is en wat ze aan de wereld wil toevoegen. Ze besluit op zoek te gaan naar de antwoorden op de vragen die ze heeft. Ze vertelt op levendige wijze over Congo, haar Ayahuasca ervaring en haar voormoeders, afgewisseld met een klein liedje.

Joshua Snijders houdt van de veelkleurigheid van de wereld; deze liefde voor kleur uit zich in zijn gedichten en spoken word stukken. Veelkleurigheid staat bij hem symbool voor de veelzijdige identiteit van de mens in het algemeen en de Caribische cultuur specifiek. Naast identiteit zijn andere onderwerpen in Joshua’s werk de relatie tussen mens en natuur, eenzaamheid en de rol van taal en verhalen. Joshua heeft gestaan op podia zoals Poëzienacht (Leiden), Frontaal (Rotterdam), Woordlustig (Den Bosch), is twee jaar lid geweest van de Poetry Circle en in september 2021 is zijn bundel, Tranen van een Caribiër uitgebracht.

Leids troubadour Willem Vermaase (vh. het Ongerief) schrijft muziek voor kleine film- en theaterproducties. Hij speelt eigenlijk alles dat snaren heeft, van vedel en bozouki tot electrische mando-gitaar. In combinatie met zijn stem en geschakelde elektronica geeft hij ons een inkijkje in de liedgeschiedenis. Van oude verhalen die doorverteld dienen te worden tot moderne gedichten, het is bij Vermaase in vertrouwde handen.

Wij zien U graag!

TheaterCafe zondag 15 mei 2022 in Scheltema Leiden

Theatercafé Leiden 15 mei, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.
Scheltema, Marktsteeg Leiden. Entree: euro 10,- (kontant)

Volgend theatercafé: 19 juni 2022
Ohja, onze facebook pagina, welhaast om te liken, zó leuk én actueel: https://www.facebook.com/TheatercafeLeiden/

Namens team Theatercafé Leiden,

Geert Keuter

Het evenement is afgelopen.

Datum

15 mei 2022
Verlopen!

Tijd

14:30

Kosten

€10,00

Locatie

Scheltema Leiden
Marktsteeg 1
Categorie

Organisator

Theatercafé Leiden
Theatercafé Leiden
Email
geert@studio12.nl
Website
https://www.facebook.com/TheatercafeLeiden/
X
Scroll naar boven