Peel Slowly and See 2024 op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart 2024 in de Leidse Marktsteeg

Peel Slowly and See 2024

Peel Slowly and See haalt de wereld naar Leiden
Acht avontuurlijke nieuwe acts uit alle windstreken voor de editie 2024

Het Leidse ontdekkingsfestival Peel Slowly and See, kondigt deze week acht acts aan voor de aankomende editie, op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart. Met deze nieuwe bevestigingen uit alle hoeken van wereld, van Reunion tot IJsland, toont het tegendraadse festival wederom zijn streven om bezoekers te introduceren aan avontuurlijke nieuwe muziek. Zo komt onder andere de veelgeprezen Amerikaanse multi-instrumentalist Peter Broderick op 2 maart naar Leiden.

Het rijtje namen bevat artiesten vanuit alle hoeken van de wereld, in een evenzeer breed spectrum aan muzikale stijlen en genres. Van Mouvman Alé, een ongepolijst, psychedelisch collectief afkomstig van het verre eiland Reunion, tot dj. flugvel og geimskip, geen ‘DJ’ maar een alias van de excentrieke IJslandse muzikante Steinunn Hardardottir die met kenmerkende speelse electronica haar artiestennaam ‘Vliegtuig of Ruimteschip’ illustreert.

Een volledig overzicht van alle nieuwe acts hieronder. De Early Bird kaarten zijn allemaal gevlogen. De reguliere ticketverkoop loopt voortvarend op de festivalwebsite.

Artwork Peel Slowly and See 2024

Nieuwe bevestigingen voor #PSAS24

Peter Broderick is een ongekend productief en genre-overstijgend Amerikaans muzikant, componist en producer, internationaal geroemd om zijn vele projecten, samenwerkingen en composities voor film en dans. Als begaafd multi-instrumentalist, evenredig getalenteerd in een breed spectrum aan stijlen, benadert Broderick alle muziek met kenmerkende openheid en verwondering.

Martha Da’ro is een genreoverstijgend, multidisciplinair kunstenaar van Angolese afkomst en gevestigd in Brussel. Na een start in het project Soul’Art, debuteerde ze solo met een mix van dromerige pop en hiphop, waarin ze de luisteraar meenemeent naar een fragiel maar gedurfd universum.

Mouvman Alé is een kwartet afkomstig van het eiland Reunion, onder leiding van Franswa Virassamy-Macé. De muziek is een hypnotiserende, meeslepende mix van psychrock, pop, traditionele ritmes en electronica. De groep zelt noemt het “romans non-galizé rényoné” in het Creools: ongepolijste en licht experimentele muziek uit Reunion.

Het Belgische Use Knife, de nieuwe band van Stef Heeren & Kwinten Mordijck (van het onvolprezen Kiss the Anus of a Black Cat) met de Irakese Saif Al-Qaissy, botst Westerse underground muziek met traditionele Arabische muziekcultuur tot een unieke stroming. De muziek is opgebouwd uit stuwende ritmes, rondketsende melodieen en samples, met opzwepende Arabische drumritmes.

Dolphin Hyperspace is een electro-jazz duo uit Los Angeles, bestaande uit saxofonist Nicole McCabe en bassist Logan Kane, met een illustere live-reputatie dankzij energieke optredens waarin instrumentale gekte wordt vergezeld van synths en pompende dance beats. Hiermee plaveit het duo een volstrekt eigen pad van moderne jazz en electronische muziek.

flugvel og geimskip (“Vliegtuig en Ruimteschip” in het IJslands) is het eenspersoonsorkest van Steinunn Hardardottir, met invloeden uit duizend werelden. Electronische horror-muziek met een ruimte-twist: speelse beats, bas en catchy melodieen met vrolijke zang. Liedjes over buitenaards leven, mysterie en nachtelijk gevaar, live gebracht als gezamenlijke lucide droom.

LQRQ is een nieuw cross-cultureel project ontstaan uit de as van electro- cha3bi pioniers Cairo Liberation Front, aangevuld met de vurige Iraaks-Nederlandse frontvrouw Bagdaddy en N.R. Safi (oa. Myrrors en Naujawanan Baidar). De band gooit electronische beats in de mix met Arabische en Perzische folkmuziek en punk rock, wat leidt tot een divers, vrolijk en inclusief pandemonium.

AMAGUK is een driekoppige Rotterdamse band, bestaande uit drie vrienden met een gezamenlijke muzikale passie op zoek naar nieuwe manieren van expressie en experiment. Beinvloedt door geestverwante acts als Kneebody, Colin Stetson en Reinier Baas, ontwikkelden ze zonder basgitaar, met onconventionele vindingen en out-of-the-box denken een volstrekt eigen vorm.

——

Deze acht bevestigingen vullen de drie reeds aangekondigde aan. Het gelouwerde duo Maya Fridman & Soheil Shayesteh brengt met cello, kamancheh en live-electronica een avontuurlijke nieuw vorm naar het festival op uitnodiging van de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) van de Universiteit Leiden. Explosief Tsjechisch noise rock trio sinks staat bekend om zijn allesverzengende optredens en immersieve geluidsmuren. De invloedrijke Utrechtse post-rock groep We vs Death verlengt hun langverwachte reunie voor een optreden op Peel Slowly and See 2024.

Het festival is in maart 2024 opnieuw meerdaags. Op vrijdag 1 maart is de Peel Slowly and Pre – party in en rond het Leidse podium Resistor. Zaterdag 2 maart spelen de acts op diverse podia in de Leidse Marktsteeg: Gebr. De Nobel, Scheltema Leiden en Marktsteeg 10. Kaartverkoop info: peelslowlyandsee.nl.

Peel SLowly and See tickets nu beschikbaar!

Tickets voor vrijdag kosten € 15,61
Tickets voor zaterdag kosten € 33,11
Passe-partour (tickets voor vrijdag en zaterdag samen) kosten € 45,61

 

Het evenement is afgelopen.

Datum

02 mrt 2024
Verlopen!

Tijd

19:00

Kosten

33,11

Meer Info

Tickets

Locatie

Marktsteeg, Leiden
Marktsteeg, Leiden
Categorie

Organisator

Peel Slowly and See
Peel Slowly and See
Email
info@peelslowlyandsee.nl
Website
http://peelslowlyandsee.nl/
Scroll naar boven