Peel Slowly and See logo 2022

Peel Slowly and See 2022

Posters Peel Slowly and See 2022

Peel Slowly and See gaat door op zaterdag 19 maart!
Leids ontdekkingsfestival komt met laatste namen voor divers programma

Net als afgelopen september, komen de aangekondigde versoepelingen net op tijd voor Peel Slowly and See. Het Leidse festival gaat verder met voorbereidingen voor een festival op zaterdag 19 maart. Vandaag volgen de laatste namen voor het programma, waarmee men opnieuw de kenmerkende muzikale breedte opzoekt. Ook Machinefabriek, FaKruTu Dakar Edition, Zuster Zonnebloem en Buurtbeheer zullen er optreden.

Tijdens de laatste aankondiging, een week voor kerst, was er nog veel onduidelijk over de mogelijkheden in het voorjaar, maar na de persconferentie van gisteravond is het duidelijk dat Peel Slowly and See terugkeert met een reguliere voorjaarseditie. Het goede nieuws is meteen zichtbaar in de online kaartverkoop, die piekt deze week.

Op zaterdag 19 maart aanstaande is in de Leidse Marktsteeg een veelkleurig programma te zien. Verspreid over vijf podia in Gebr. De Nobel, Scheltema en Marktsteeg 10 treden zestien acts op, uit alle windstreken; van Moskou tot London en van Senegal tot Italië. Voor ieder is er wat nieuws te ontdekken.

De grote zaal van Gebr. De Nobel wordt geopend door de sprankelende, ambachtelijke gitaarpop van Bertolf, waarna het Britse Ashley Henry Trio hun bruisende mix van jazz, beats en hiphop komt spelen. Lucidvox uit Moskou sluit af met een ontvlambare, heavy mix van psychedelische rock en een vleugje Russische folkmystiek.

In kleine zaal Nobel de Nederlandse acts KIEFF en Tramhaus, die afgelopen jaar definitief doorbraken. KIEFF met een debuutalbum vol hoekige post-punk en Tramhaus met een veelbesproken single en een vooruitgesnelde live-reputatie. Tussen dit gitaargeweld, het Nederlands podiumdebuut van de Berlijnse Kid be Kid  met een combinatie van beatboxen, soulvolle zang en pianospel. Leids radio-platform Maxi Radio host opnieuw de Nobel- foyer.

Een deur verder, bij Marktsteeg 10: Nederlandstalige electropop van Aafke Romeijn, die met haar meest recente album ‘Godzilla’ hoge ogen gooide, en de experimentele ambient / noise van Rutger Zuydervelt aka Machinefabriek. De Academy of Creative and Performing Arts van de Universiteit Leiden presenteert een duo performance van Marie Guilleray en Siamak Anvari.

In Scheltema is de Italiaanse groep Ottone Pesante te zien, die met een bezetting van drums, trompet en trombone een nieuwe categorie toevoegt aan de metal. Tevens de psychedelische rock van Zuster Zonnebloem, maniakale punk van Buurtbeheer en FaKruTu Dakar Edition: een dampende mix van Senegalese muziek, met de electrische grooves van het Fakrutu Trio. Twents orakel André Manuel komt met Dancing Dollekamp en er kan er wild gedanst op de rauwe psychedelica, afro-latin en Caribische ritmes van Conjunto Papa Upo.

Peel Slowly and See vindt plaat op zaterdag 19 maart, op de drie podia in de Leidse Marktsteeg. De kaartverkoop is in volle gang.

Het volledig programma:
Ashley Henry
Aafke Romeijn
Bertolf
Buurtbeheer
Conjunto Papa Upa
Dancing Dollekamp
FaKruTu Dakar Edition
Marie Guilleray en Siamak Anvari
Ottone Pesante
Kid be Kid
KIEFF
Lucidvox
Machinefabriek
Maxi Radio
Tramhaus
Zuster Zonnebloem

De twaalfde editie van ontdekkingsfestival Peel Slowly and See is op zaterdag 19 maart 2022 in de drie podia in de Marktsteeg: Gebr. De Nobel, Scheltema Leiden & Marktsteeg 10. Kaarten kosten in de voorverkoop €25. Ze zijn te koop op www.peelslowlyandsee.nl.

Peel Slowly and See wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden, Universiteit Leiden, SENA Performers Fonds, Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Popunie.

Het evenement is afgelopen.

Datum

19 mrt 2022
Verlopen!

Tijd

19:00

Kosten

€25,61

Meer Info

Tickets € 25,61

Locatie

Scheltema Leiden
Marktsteeg 1

Andere Locaties

Gebr. De Nobel
Marktsteeg 4-8, leiden
Marktsteeg 10
Marktsteeg 10, Leiden
Categorie

Organisator

Peel Slowly and See
Peel Slowly and See
Email
info@peelslowlyandsee.nl
Website
http://peelslowlyandsee.nl/
X
Scroll naar boven