Peel Slowly and See logo 2022

Peel Slowly and See 2022

Peel Slowly and See teaser 2022

Peel Slowly and See kondigt dwarse eerste acts aan
Avontuurlijk Leids festival is op zaterdag 19 maart 2022

Na een prachtige uitgestelde editie eind september, keert het avontuurlijke Leidse festival Peel Slowly and See in 2022 terug naar het voorjaar. Op zaterdag 19 maart zal de twaalfde editie plaats vinden in de drie podia in de Marktsteeg in Leiden. Vandaag deelt het festival een eerste greep van de artiesten die er gaan optreden. Zoals vaker gaat het genre-technisch het hele spectrum over; van psychedelische afro-latin tot ambachtelijke gitaarpop tot brass-metal. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

De eerste bevestiging voor Peel Slowly and See 2022 was al bekend. Door de strenge quarantaine regels in het Verenigd Koninkrijk moest de spraakmakende Britse pianist Ashley Henry en zijn trio verstek laten gaan. Nu komt hij zijn mix van jazz, beats en hiphop op zaterdag 19 maart brengen.

Verder op het programma de Nederlandstalige electropop van Aafke Romeijn, die met haar meest recente album ‘Godzilla’ hoge ogen gooide. Uit Italië komt de groep Ottone Pesante, die met een bezetting van drums, trompet en trombone een nieuwe buitencategorie toevoegde aan de metal: brass metal.

De Twentse alleskunner André Manuel komt zijn nieuwste project Dancing Dollekamp voorstellen en er kan wild gedanst bij Conjunto Papa Upo, op hun rauwe psychedelica, doorspekt van salsa, afro-latin en Caribische ritmes. De liefhebber van ambachtelijke gitaarpop kan zijn hart ophalen bij Bertolf.

Uiteraard ontbreken ook in 2022 de tegendraadse talenten uit de Nederlandse underground niet. Met KIEFF en Tramhaus haalt het festival twee van de meest veelbelovende nieuwe bands in huis. KIEFF zette zichzelf dit jaar definitief op de kaart met een tomeloos energiek debuutalbum. De explosieve vijfkoppige post-punk formatie Tramhaus is de laatste aanwinst uit de Rotterdamse scene.

De volledige lijst met eerste bevestigingen:
Ashley Henry
Aafke Romeijn
Bertolf
Conjunto Papa Upa
Dancing Dollekamp
Ottone Pesante
KIEFF
Tramhaus

De twaalfde editie van ontdekkingsfestival Peel Slowly and See vindt plaats op zaterdag 19 maart 2022 in de drie podia in de Marktsteeg: Gebr. De Nobel, Scheltema Leiden & Marktsteeg 10.

Kaarten kosten €25. Ze zijn te koop op www.peelslowlyandsee.nl.

Peel Slowly and See wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de Gemeente Leiden.

Datum

19 mrt 2022

Tijd

19:00

Kosten

€25,61

Meer Info

Tickets € 25,61

Locatie

Scheltema Leiden
Marktsteeg 1

Locatie 2

Gebr. De Nobel
Marktsteeg 4-8, leiden

Locatie 3

Marktsteeg 10
Marktsteeg 10, Leiden
Categorie
Peel Slowly and See

Organisator

Peel Slowly and See
Email
info@peelslowlyandsee.nl
Website
http://peelslowlyandsee.nl/
Tickets € 25,61
X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top