Het Ideecafé in Scheltema Leiden 2022

Ideecafé – Samen brengen we een duurzame toekomst dichterbij Leiden

Een duurzame toekomst die ieder een eerlijke sociale basis biedt, binnen veilige ecologische grenzen. Is dat haalbaar in 2030 of misschien in 2050? Iedereen maakt zich daar wel eens een voorstelling van. Maar hoe bereiken we die duurzame doelstellingen? En wat is daar voor nodig? Tijdens het Groene Ideecafé van maandag 17 oktober, een week na de dag van de duurzaamheid 2022, verkennen we de kansen om samen met partners in de Leidse regio te werken aan een duurzame toekomst.

Ideecafe op 17 oktober 2022 in Scheltema Leiden

Je inzetten voor een betere wereld maakt op zichzelf al gelukkig. Denk mee, bouw mee en geniet van de reis. “Think big act now”. Vorig jaar oktober maakten we in het ideecafé samen met industrieel ontwerper en schrijver Babette Porcelijn deze reis door middel van een inspirerende lezing.

17 okttober a.s. gaan we met Alan Lentz van DuurzaamheidUnlimited verder op deze zoektocht en kijken we samen hoe we dat voor onze mooie stad zouden kunnen invullen. Alan Lentz zal onze inspirerende reisleider zijn. Hij begeleid groepen om in creatieve samenwerking voor zichzelf hoge ambities te stellen en een echt omvattende benadering te kiezen. Met aandacht voor waar het werkelijk om gaat: kwaliteit van de samenleving, kwaliteit van werk, kwaliteit van de omgeving en persoonlijke ontwikkeling.”

Dit is een oproep aan actieve en betrokken bewoners, vertegenwoordigers maatschappelijke organisaties, (kennis)instellingen, gemeente en bedrijven in Leiden. Aan iedereen die zich graag inzet voor natuur, milieu, duurzaamheid en gezonde levensstijl en werk. Kom langs en wees welkom om in het Groene Ideecafé van maandagavond 17 oktober om samen met Alan Lentz van DuurzaamUnlimited kansen voor een duurzame toekomst voor Leiden te verkennen.

Het wordt een atypische avond, waarbij je niet uitgenodigd wordt om te luisteren en te overdenken, maar wel om te dromen en te doen. Een workshop waar we met de resultaten  als stad iets mee kunnen!

Ideecafé programma
19:00     Zaal open: inloop (let op: we starten een half uur eerder)
19:30     Opening – Ckees van Oijen – Groene Ideecafé
19:40     Workshop introductie – Lentz – DuurzaamUnilimited
20:20     Pauze
20:40     Van dromen en verbeelding naar duurzaam denken en doen
21:20     Afsluiting en netwerken (van 21:30 napraten tot ca. 22:00)

Waar?: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1, Leiden scheltemaleiden.nl/agenda/

Aanmelden
Toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage van bijvoorbeeld € 5,00 of € 10,00 wordt op prijs gesteld. Aanmelden voor deelname is gewenst (via dit formulier vóór 17 oktober 12:00 uur).

Contact: Ckees van Oijen, Werkgroep Groene Ideecafé (ideecafe071@gmail.com; 06-27263520)

Meer informatie

 Het Groene Ideecafé is hét podium voor mensen met vragen, groene, duurzame ideeën en initiatieven in Leiden en de regio. Behalve een ontmoetingsplek is het Ideecafé een inspirerend platform. Op het podium komen nieuwe duurzame initiatieven in de stad zoals circulair (ver)bouwen, “ontspullen”, een inclusieve energietransitie, de Omgevingswet, de Donut Economics of de Mondiale Duurzame Doelen (SDG). De werkgroep Groene Ideecafé werkt graag samen met actieve bewoners en partners aan dromen en ideeën voor Leiden en de regio te realiseren. https://www.ideewinkel.nl/ideecafe/

 Wie droomt niet soms van een toekomst zonder armoede of honger? Van een wereld waar een goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs en gendergelijkheid vanzelfsprekend zijn. Het water en sanitair schoon; de energie duurzaam en betaalbaar. Met eerlijk werk en een bloeiende economie, die iedereen gelijke kansen biedt. Met duurzame industrie, innovatie en infrastructuur in steden, en gemeenschappen met een verantwoorde productie en consumptie. Met een klimaat en milieuomstandigheden die goed zijn voor leven in water en op land. Een vredige en rechtvaardige samenleving met krachtige en zorgzame diensten voor mensen die dat nodig hebben. Het Groene Ideecafé help die dromen te realiseren.

Het evenement is afgelopen.

Tags:

Datum

17 okt 2022
Verlopen!

Tijd

19:30

Locatie

Scheltema Leiden
Marktsteeg 1
Categorie

Organisator

Groen Ideecafé Leiden
Telefoon
+31 (0)6 2726 3520
Email
ideecafe@ideewinkel.nl
Website
https://www.ideewinkel.nl/ideecafe/
X
Scroll naar boven