Ideecafe in Scheltema Leiden

Groen Ideecafé (mrt 2023) – Buurtgroen

Wil je met medebewoners je buurt vergroenen, of wil je je aansluiten bij een bestaand initiatief? Dan mag je het Groen Ideecafé van 20 maart echt niet missen, vanaf 19.30 u in Scheltema, Marktsteeg 1 in Leiden. We gaan het tijdens deze avond namelijk hebben over buurtgroen en wat er komt kijken bij het creëren van meer natuur in je eigen buurt.

 NK Tegelwippen, botanisch stoepkrijten, geveltuintjes, jungle gardening, egelsnelweg, Singelpark, Nationale Vogeltelling, guerilla gardeners: groen is hartstikke trending en dat is maar goed ook. Een natuurlijke omgeving heeft namelijk ontzettend veel voordelen: het draagt bij aan een koelere stad, het helpt regenwater beter afvoeren en langer vasthouden, het zuivert de lucht, met een groen dak isoleer je gelijk je huis, vogels en insecten vinden hun plekje en, niet onbelangrijk: mensen van alle leeftijden worden er bewezen gelukkiger van.

 Tijdens dit café hoor je over ervaringen van verschillende buurtinitiatieven uit Leiden. De winnaars van de landelijke Steenbreek Trofee vertellen hoe zij fondsen hebben geworven voor hun initiatieven en hoe ze met veel geduld en volharding hun (Leidse) buurt steeds groener en socialer maken. 

Wendy Bakker van Operatie Steenbreek vertelt over de missie om Nederland te onttegelen, en hoe je mee kunt doen.

We sluiten de avond af met een pubquiz en praten na met een drankje. 

Er is weer een stekjes- en ruilboekentafel. Heb je nog een leuke uitgegroeide kamerplant, of een goed boek met duurzaam thema werkloos op de plank staan? Neem het mee om te ruilen tijdens het volgende café.

 Programma

19:30 Inloop

20:00 Operatie Steenbreek

20:30 Pitches Leidse buurtinitiatieven

20:45 Pauze

21:10 Stappenplan voor buurtgroen

21:40 Pubquiz

22:00 Afsluiting

 Het Groen Ideecafé wordt georganiseerd door een enthousiast team dat zich vrijwillig inzet. Om een leuk programma te kunnen samenstellen wordt een vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 5 à 10 bij deelname) erg gewaardeerd. Dat kan op de avond zelf, of door overmaken op het rekeningnummer van Stichting Ideewinkel, NL66TRIO0212327097, onder vermelding van “Donatie Groen Ideecafé”.

 

Het evenement is afgelopen.

Tags:

Datum

20 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

19:30

Locatie

Scheltema Leiden
Marktsteeg 1
Categorie

Organisator

Groen Ideecafé Leiden
Telefoon
+31 (0)6 2726 3520
Email
ideecafe@ideewinkel.nl
Website
https://www.ideewinkel.nl/ideecafe/
X
Scroll naar boven