Ideecafe in Scheltema Leiden

Groen Ideecafé (mei 2023) – Op ontdekking naar stadsnatuur

Op maandag 15 mei is de lente in volle zwang en is er weer een nieuw Groen Ideecafé, dit keer in het teken van stadsnatuur! De stad mag dan van steen zijn, maar de natuur vindt altijd een weg naar binnen. Zij het plant, dier of schimmel, er is overal wel iets te ontdekken – als je weet waar je naar moet zoeken – zelfs in ons versteende stadscentrum.

Dit nieuwe Groen Ideecafé is een stoomcursus in stadsnatuur: na een introductie gaan we de stad in met experts om te kijken naar stoepplantjes, te luisteren naar vleermuizen en te zoeken naar nog veel meer verborgen en onverborgen stadsnatuur. We hebben rondleiders uitgenodigd die verschillende kanten van de stedelijke natuur kunnen laten zien. Op de avond zelf kan iedereen kiezen met welke wandeling ze mee gaan. Zo lang het nog licht is kijken we naar naar de diversiteit aan planten en het effect van  luchtkwaliteit, bodem en temperatuur. Als het donkert gaan we op pad met luisterapparatuur om erachter te komen welke vleermuissoorten in de stad rondvliegen en wat dat inhoudt voor biodiversiteit en het stadsecosysteem.

We starten in Scheltema en sluiten, na de wandelingen, de avond zoals altijd af met een zinderende pubquiz – en uiteraard na afloop drankjes.

Er is weer een stekjes- en ruilboekentafel. Heb je nog een leuke uitgegroeide kamerplant, of een goed boek met duurzaam thema werkloos op de plank staan? Neem het mee om te ruilen!


Programma
19:30 uur: Inloop
20:00 uur: Introductie stadsnatuur door Wouter Moerland
20:20 uur: Excursies met de kenners
21:45 uur: Pubquiz
22:00 uur: Afsluiting

Het Groen Ideecafé wordt georganiseerd door een enthousiast team dat zich vrijwillig inzet. Om een leuk programma te kunnen samenstellen wordt een vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 5 à 10 bij deelname aan een avond) erg gewaardeerd. Dat kan op de avond zelf, of of via bijgaande link:

Doneer aan het Groen Ideecafé

Vind je het leuk om ook mee te werken aan de organisatie van Groene Ideecafés? Neem dan contact op via groenideecafe@gmail.com, of spreek ons aan bij het Ideecafé.

Het evenement is afgelopen.

Tags:

Datum

15 mei 2023
Verlopen!

Tijd

19:30

Locatie

Scheltema Leiden
Marktsteeg 1
Categorie

Organisator

Groen Ideecafé Leiden
Telefoon
+31 (0)6 2726 3520
Email
ideecafe@ideewinkel.nl
Website
https://www.ideewinkel.nl/ideecafe/
X
Scroll naar boven