Veenproef h/AI op woensdag 31-08-2022 in Scheltema Leiden

h/AI

Schuif op woensdag 31 augustus aan bij de Veenfabriek in Scheltema Leiden voor de Veenproef h/AI Geniet van een heerlijk driegangendiner dat Maureen de Jong speciaal voor deze avond samenstelt; het menu is geïnspireerd op de voorstelling .Universitair docent Peter van der Putten (Leiden Institute of Advanced Computer Sciences) is te gast om ons een mini college in Artificial Intelligence te geven. Daarbij krijg je een voorproefje van de muziek en installatie uit de voorstelling h/AI die vanaf september te zien is op verschillende speellocaties.

Een paar praktische dingen:
– De deur is open vanaf 18.30u. Dus dan ben je al welkom om een drankje te komen drinken. De Veenproef begint om 19.00 uur.
– Heb je dieetwensen of allergieën? Mail ze uiterlijk een dag van tevoren naar info@veenfabriek.nl.

human/Artificial Intelligence

Wat is een AI (Artificial Intelligence) eigenlijk voor wezen? En wat is een mens? Kan AI hierover met ons meedenken, filosoferen en zelfs kunst maken? In h/AI gaan de Veenfabriek, Orkest De Ereprijs en theatergroep ECHO de uitdaging aan en maken bovenmenselijk muziektheater samen met AI.

Kunstmatige intelligentie is onderdeel geworden van ons menszijn. Het ondersteunt onze denkprocessen, beïnvloedt onze keuzes en neemt steeds meer taken van ons over. Ongemerkt zit “AI” al in onze apparaten en systemen. Nog even en AI neemt ons hoofd over. Volgens aanhangers belooft dat veel goeds, maar critici wijzen op toekomstige gevaren. Gaat AI ons helpen om boven onszelf uit te stijgen? Of doet het ons met onze hoogmoed ter aarde storten?

h/AI is een bovenmenselijke manifestatie met vier acteurs, een veertienkoppig orkest, AI en het publiek. Hoe groot is de invloed van AI op het spel, de muziek en wat merkt de toeschouwer hiervan? We maken het mee in h/AI, human/Artificial Intelligence: futuristisch muziektheater door makers, spelers, musici en publiek die, samen met AI de toekomst in gaan.

tekst | A.I., Jibbe Willems, Ninke Overbeek
muziek | A.I., Lam Lai
installatie | A.I., John van Oostrum
scenografie | Noa Helder
spel | Anna Schoen, Chandana Sarma, Jeroen van Arkel, Monica Hofman
orkest De Ereprijs | o.l.v. Gregory Charette
regie | A.I., John van Oostrum
productie | Caco Verhees
techniek | Vincent Krouwer

Het evenement is afgelopen.

Datum

31 aug 2022
Verlopen!

Tijd

18:30 - 22:30

Kosten

€ 30,- / € 35,- met extra liefde voor de Veenfabriek

Meer Info

Tickets € 30,-

Locatie

Scheltema Leiden
Marktsteeg 1
Categorie

Organisator

Veenfabriek
Veenfabriek
Telefoon
071 3318054
Email
info@veenfabriek.nl
Website
https://veenfabriek.nl/
X
Scroll naar boven