Funked Up Festival 2 oktober in Scheltema Leiden

Funked Up Festival (2 oktober editie)

Ook deze 2 oktober is het weer tijd voor het het leukste Funky Festivalfeestje van Leiden!
Met dit keer: LOS PAJA BRAVA, DE NACHTELIJKE ESCAPADES, STRIK & STRAK’S SILENT DISCO, MUNGO BUNGO & COVERBAK

Je kunt nu ook een combiticket kopen voor een extra lange editie van Funked Up! Door al eerder te komen (18:30) krijg je een flinke portie hutspot + Pronckbiertje + Funky Music voor € 27,11!

Over de acts:

LOS PAJA BRAVA
De electische groep heeft haar roots in de Mexicaanse, Chileense, Spaanse én Italiaanse cultuur, maar ze vonden elkaar uiteindelijk in Rotterdam. Samen creëren ze een explosieve cocktail van cumbia, rock, ska en rumba. Ze noemen hun eigen unieke stijl ook wel ‘Freak’n Della Distropica’. Je kunt er in ieder geval niet op stil blijven staan.

De band speelde al in 100 verschillende steden, meer dan 150 energieke shows. Zo waren ze o.a. te zien op Lowlands, Zwarte Cross, Paaspop, Oerol en vele andere grote evenementen.

Los Paja Brava weet overal waar ze komen de zaal plat te spelen. Op Funked Up zal dit ongetwijfeld niet anders zijn!

DE NACHTELIJKE ESCAPADES
Leiden kan niet meer om deze 5 muzikanten met een onuitputtelijke liefde voor muziek en een onmiskenbaar eigen geluid. Ze spelen naadloos hiphop, reggae, jazz en funk aan elkaar, resulterend in een vernieuwende en originele sound. Dit in combinatie met hun Nederlandstalige, poëtisch rijke teksten – die geen tekort kennen aan humor – en een flinke dosis energie maakt hun muziek tot een vrolijke, verrassende en unieke ervaring. Hun live optredens zijn een viering van de vrijheid van muziek en is dan ook een waardige afsluiter in de grote zaal.

STRIK & STRAK’S SILENT DISCO
We weten het niet helemaal zeker, maar dit zou wel eens de meestgeboekte act op Funked Up kunnen zijn en met recht! Begonnen achter de bar en nu vrij in het wild draaien ze de lekkerste platen! Plaatjes die gewoon AL-TIJD lekker klinken. Van JB funk funk t/m smerige dikke grooves en van old skool Hip-Hop t/m oude (funky) classics. Op Funked Up draaien Strik & Strak tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Hoe? Koptelefoon op je hoofd > Silent Disco time! >  lekker switchen tussen 2 kanalen.

MUNGO BUNGO
Eerder op Funked Up werden we overvallen door het toen nog gloednieuwe Mungo Bungo en dus reden om ze weer terug te vragen. Als een echte groove machine gaan ze volledig op een live optreden. Hun muziek is gebaseerd op grooves & improvisatie, gekleurd door invloeden van de Balkan, West en Zuid Afrika en hedendaagse muziek. Met bandleden vanuit de hele wereld kan dit ook nauwelijks anders en brengt ieder bandlid z’n unieke smaak aan het groepsgeluid.

Wat je mood ook is, zodra ze spelen you’ll be moving, swaying, spinning, shaking, jiggling, wiggling, bouncing & grooving.

COVERBAK
Een gloednieuwe Leidse partyact zal Funked Up openen. Bij deze 8 koppige band staat de groove centraal en nemen ze je mee vanaf de jaren 80 met blitze blazers riffs, glamour gitaarsolo’s en brutale basslijntjes. Ready to have a funky party?

Tickets via https://www.chipta.com/tickets/event/41857/funked-up-festival/

Toegankelijk voor alle leeftijden (18- onder begeleiding van 18+), met Coronacheckapp/ printje in combinatie met ID.

Funked Up wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Leiden en de Popunie & Fonds 1818.

Het evenement is afgelopen.

Tags: ,

Datum

02 okt 2021
Verlopen!

Tijd

19:30

Kosten

€15,61

Locatie

Scheltema Leiden
Marktsteeg 1
Categorie

Organisator

Funked Up
Funked Up
Email
contact@funkedup.nl
Website
http://www.funkedup.nl
X
Scroll naar boven