Steely Fan - A True Steely Dan Experience

A True Steely Dan Experience

Steely Fan brengt een ode aan Steely Dan met ‘A True Steely Dan Experience’

De New Yorkse band Steely Dan beleefde eind jaren 70 de grootste populariteit met nummers als ‘Rikki Don’t Lose That Number’, ‘Do It Again’ en ‘Reelin’ In the Years’. De harmonieën en grooves zijn sinds die tijd alleen maar geraffineerder geworden. De formatie van muzikale genieën Donald Fagen en Walter Becker tourde tot mei 2017. Met het overlijden van Walter Becker in september 2017 is de hoop om de complete band ooit nog live te zien definitief vervlogen. Steely Fan geeft je de kans om heel dicht bij ‘the real thing’ te zijn. Grote hits van de albums Aja, The Royal Scam, en Gaucho komen voorbij, maar ook recenter werk van bijvoorbeeld Two against nature is te horen. Steely Fan neemt het publiek mee voor een ‘True Steely Dan Experience’.

Het was een droom van bassist Jos Stam om een Nederlandse tributeband op te richten. Dat werd Steely Fan. “Je hebt uitstekende muzikanten nodig om deze muziek neer te zetten”, aldus Jos. “Het heeft ruim een jaar gekost om twaalf bandleden bij elkaar te krijgen”.
Inmiddels geniet Steely Fan groeiende faam en is steeds vaker te bewonderen op poppodia, theaters, festivals en radio. Jos: “Deze muziek is zo goed uitgedacht dat je er op het podium al je aandacht voor nodig hebt, maar het heeft ziel en de band heeft er enorm veel lol in. Dat krijg je echt mee als publiek”.
Frontman en Donald Fagen sound-alike Arjen Spanninga: “We krijgen dan ook vaak terug dat we er iets leuks van weten te maken”.

Van 20:25 – 23:00 | Tickets € 12,50 via Eventbrite en eventueel nog tickets aan de deur voor € 15,-.
Locatie: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1 in Leiden

 

“Steely Fan brengt het onnavolgbare Steely Dan adembenemend dichtbij”.

Steely Fan - A True Steely Dan Experience

Steely Fan - A True Steely Dan Experience

Steely Fan - A True Steely Dan Experience

Image credits: Ferry Verheij

Het evenement is afgelopen.

Tags: , ,

Datum

29 okt 2021
Verlopen!

Tijd

20:25 - 23:00

Kosten

€12,50

Locatie

Scheltema Leiden
Marktsteeg 1
Categorie
X
Scroll naar boven