Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Hot House Jazz Leiden – Yuri Honing Acoustic Quartet (laat concert) uitverkocht

Zon 29 Nov | Theaterzaal | 17:00 16 eur Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Hot House Jazz Leiden – Yuri Honing Acoustic Quartet (laat concert)Zondagmiddag 29 november 2020 van 17:00 tot 18:00 / Toegang € 16,- LET OP: Tickets zijn alleen online te koop

Meer informatie onderaan de afbeelding.

Yuri Honing Acoustic Quartet in Scheltema Leiden op zondag 29 november 2020

Release tour cd Bluebeard

Saxofonist en componist Yuri Honing behoort al jaren tot één van de vaandeldragers van de hedendaagse vaderlandse jazz. Daarvoor ontving hij in 2012 de prestigieuze Boy Edgar Prijs en maar liefst drie Edisons.

Dat Honings muzikale capaciteiten ook buiten de landsgrenzen weerklank vinden, blijkt uit zijn samenwerking met erkende jazzgrootheden als Pat Metheney, Paul Bley en Charlie Haden en een speellijst die hem over podia over de gehele wereld bracht.

Bluebeard is de opvolger van Goldbrun, en is gewijd aan de Franse koopman Bluebeard, een berucht manspersoon uit een sprookje in het Europa van de zeventiende eeuw. Het album levert prachtige, donkere nummers die traag voortbewegen en je meeslepen in het typische geluid van het Yuri Honing Quartet. Laat je verleiden door Honing en zijn akoestische kwartet en treed binnen in het mysterieuze klanklandschap van de iconische Blauwbaard.

Yuri Honing sax / Wolfert Brederode piano / Gulli Gudmundsson bas / Joost Lijbaart drums