Cultuuragenda

Onlangs aangekondigde evenementen.

Theatercafé Leiden (dec18) info

Zon 16 Dec | Theaterzaal | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Zondagmiddag 16 december: een welhaast verrassend Kerstige middag in Scheltema!

Prettige acts op het podium, de kaarsjes aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij… een aangename middag tijdens het Theatercafé in Scheltema, we dompelen ons onder in de Kerstsfeer! 

We beginnen met een band uit Haarlem: Maddogs. Ze maken met z’n vieren de middag swingend. En dat met muziek die ze niet eens zelf geschreven hebben! Dat lieten ze namelijk over aan types als Mick Jagger, Amy Winehouse en David Bowie. Want die kunnen er wat van, vinden de Maddogs. Vorige keer brachten ze mevrouw Winehouse op het podium, ditmaal schaft de pot Bowie, heel veel lekkere Bowie.

Met zijn energieke humor en absurde wendingen verrast Klaas Prins het publiek. Hij is ontwapenend, muzikaal, maar altijd onvoorspelbaar. Klaas schrijft voor verschillende televisie programma’s en stond bij meerdere cabaretfestivals in de finale. Klaas werkt momenteel hard aan zijn avondvullend cabaret programma en komt vanmiddag nieuw werk op het publiek uit proberen.

We besluiten deze middag na de pauze met een dubbelprogramma van Vetschiller met Kuiper en Berbée. Het mag inmiddels (gelukkig) een traditie heten: de heren van Vetschiller komen het theatercafé gebruiken om hun blik op Kerst en de perikelen rondom deze feestelijkheden over ons uit te strooien. Met sterrenstof verspreid door Kuiper en Berbée. En projecties, interactie en meer maar vooral beleven we dit jaar een Benefietshow voor het Goede Doel!

Het recept blijft hetzelfde: kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema. Wat verandert zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend. We zien U graag!

Ohja, U wist het natuurlijk al lang maar we zitten ook op facebook, U had die pagina al geliked toch?!

https://www.facebook.com/TheatercafeLeiden/

Theatercafé Leiden
16 december, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.
Scheltema, Marktsteeg Leiden.
Entree: euro 5,-
Volgend theatercafé: 20 januari 2019

Flyer Theater Cafe Leiden zondag 16-12-18

Viva La Vrijdag (dec18) info

Vri 21 Dec | | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Viva La Vrijdag op 21 december 2018 in Scheltema Leiden

21 december zijn we bij je terug en dan vieren we het begin van de kerstvakantie in één van de mooiste locaties in Leiden; Scheltema Leiden! ?

Datum: Vrijdag 21 december, 2018
Locatie: Scheltema Leiden
Muziek: Latin, Afro, Cumbia en nog veel meer tropische geluiden! ?
Min. leeftijd 21 jaar
Gratis

Viva La Vrijdag is dé nieuwe tropische vrijmibo van Leiden die plaats vindt in en bij toffe locaties. Verwacht fijne Afro en Latijns-Amerikaanse muziekjes, lekkere drankjes en hapjes en een lekker begin van je weekend! ?

Volg ons op Facebook via: https://www.facebook.com/vivalavrijdag/

Licks&Brains funky Xmas info

Zat 22 Dec | Theaterzaal | 21:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Licks&Brains Funky Christmas tour

Ook dit jaar weer brengt Licks&Brains een wervelende Funky Kerstshow naar de Nederlandse podia met de fantastische Simone Roerade (Mrs. Hips) en het illustere Leidse rapcollectief Vlijmscherp.  Er is geen betere manier om de dagen voor kerst al in de feestsfeer te komen!

 Sounds en grooves, daar gaat het om bij Licks & Brains. Een 19 man sterke band die Jazz, Funk, Soul, Hip-Hop en Latin weet te mengen tot een verfrissende mix: dansbare Nu-Jazz XXL.

 Entree: 10 euro 

www.mrships.nl

www.licksandbrains.com

 

Bestel uw kaarten Derde met Deelder, Don 27 Dec 14:30

Vergeet niet eerst uw naam en e-mail adres in te vullen.

Derde met Deelder tickets

Don 27 Dec | Theaterzaal | 14:30 15,50 eur Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

De derde met Deelder

Jules Deelder komt naar Scheltema Leiden. Hij leest op donderdag 27 december (Derde Kerstdag) voor uit eigen werk en speelt en zingt muziek van het nieuwe album JAZZ van Deelder & Van der Lek. Hierbij wordt hij bijgestaan door tenorsaxofonist Boris van der Lek (Golden Earring, Herman Brood), gitarist Aron Raams (Gare du Nord) en contrabassist Peter Wassenaar (Bram Vermeulen, Maarten Roozendaal). Verwacht minimaal één voorleessessie en twee uitgebreide sets met swingende boogaloo, jazz en blues.

Na het optreden is er een gevarieerd en uitgebreid Indisch buffet met diverse gerechten zoals Nasi Goreng / Nasi Putih / Bami Goreng / Daging Rendang / Sambal Goreng Boontjes / Ayam Ketjap / Sate Ayam / Atjar Ketimoen / Kroepoek Udang en meer.  Dit heerlijke buffet wordt verzorgd door Toko Mini (een 8.7 gemiddeld op IENS).
Prijs voor het buffet  is €  25,- per persoon. Te reserveren via info@scheltemaleiden.nl uiterlijk op 21 december.

Verkoop online: € 15,50

Verkoop aan deur: € 17,50

Science Café Leiden (jan19) info

Din 8 Jan | Theaterzaal | 20:00 gratis Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Geïnteresseerd in wetenschap in de breedste zin des woords? Zin om meer te weten te komen en in discussie te gaan over controversiële onderwerpen in de wetenschap? Onder het genot van een drankje en in een gezellige, informele sfeer? Dan is het Science Café Leiden iets voor jou. In een Science Café kom je alles te weten over een onderwerp uiteenlopend van ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe spelling’. Nadat één of meerdere wetenschappers over het onderwerp hebben verteld, is er tijd om vragen te stellen en mee te discussiëren. Met live muziek of een uitgesproken column, altijd gezellig, informeel en gratis toegankelijk.

Voor meer informatie over het onderwerp kunt u terecht op :http://sciencecafeleiden.nl/agenda/.

A tribute to Mei Ling info

Zat 19 Jan | Theaterzaal | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Tickets: voluntary donation at the door – it’s a benefit concert.

Join us for an evening of Live Music, to the benefit of the association “MUZIEK AAN BED”.

On the programme:

MASSIMO & JOSEVI
Piano, Voice (Massimo Palladino) and Saxophone (José Vicente Perello) duo performing original pop songs in French, English and Italian.

LETTERS IN THE SAND
Acoustic covers on guitar and bass.

THE ASH PROJECT
All-around cover band, from U2 to Led Zeppelin.

STRINGS THEORY
Original songs in a variety of styles from blues to rock and reggae.

About the association Muziek aan Bed:

MUZIEK AAN BED is a musical, mobile act in which one cello is played with four hands and two bows: duets on one cello. It is a short, exclusive and personal performance in which MUZIEK AAN BED reaches a children’s hospital bed. Vulnerable children get acquainted with classical music and cello in an original way.

The association was founded in 2010 by Tjakina Oosting and Marieke van der Heyden. Both are professional cellists who have followed their conservatory education both at home and abroad. They have been active as cellists for years and have built up a broad musical style in musical theater, orchestras, chamber music and education.

https://www.muziekaanbed.nl/

a tribute to mei ling flyer

Theatercafé Leiden (jan19) info

Zon 20 Jan | Theaterzaal | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

In de grote theaterzaal van Scheltema staan de tafels in café-opstelling klaar, de kaarsen branden, het barpersoneel spoelt de glazen, artiesten warmen zich op voor hun act en het publiek stroomt langzaam binnen. Het is zondag 20 januari, rond half 3. Tijd dus voor een volgend Theatercafé Leiden. Je bent van harte welkom. De entree is 5 euro en kan aan de deur worden betaald.