Cultuuragenda

Onlangs aangekondigde evenementen.

AFGELAST ONE Night Out “Hits van Toen” info

Zat 4 Apr | Theaterzaal | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Afgelast

Als het goed is heeft iedereen hierover reeds een mail ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn dan kan er contact opgenomen worden met de organisatie van dit evenement.

 

One Night Out op 4 april 2020 in Scheltema Leiden

Op zaterdag 4 april wordt het dansen tijdens JOUW avondje uit in het prachtige Scheltema Leiden.
Gewoon een drankje doen of dansen op de hits van toen, hier moet je bij zijn!
Uiteraard is er live muziek. Onder leiding van de bekende partyband Captain Midnight zullen er allerlei geweldige artiesten het podium betreden.  Soulzanger David Dam (bekend van The Voice) zal een zwoele soulful en sexy set neerzetten. Mike Peterson zal de oude Disco en Soul hits ten gehore brengen. DJ Yessika verbindt de avond door de grote Danshits van toen te draaien op ‘the wheels of steel’.
En naast al deze geweldige acts hebben we ook nog een silent disco in een aparte ruimte. Hilarisch om te zien maar oh zo leuk om mee te doen! Kortom de perfecte mix voor een te gekke avond waar je bij moet zijn!
Wil je tickets bestellen voor One Night Out op 4 april in Scheltema Leiden bestel dan nu je (VIP)tickets via de website.

Meer informatie over het evenement is te vinden op: www.onenightout.party.

VERPLAATST NAAR 19-12-2020: A True Steely Dan Experience info

Vri 10 Apr | Theaterzaal | 20:15 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Dit evenement is verplaatst naar 19-12-2020. Tickets zijn te koop via deze link.
Tot dan! Stay Safe!

 

 

Steely Fan - A Steely Fan Experience logo

De band Steely Fan

Steely Fan brengt een ode aan Steely Dan

‘A True Steely Dan Experience’

De New Yorkse band Steely Dan beleefde eind jaren 70 de grootste populariteit met nummers als ‘Rikki Don’t Lose That Number’, ‘Do It Again’ en ‘Reelin’ In the Years’. De harmonieën en grooves zijn sinds die tijd alleen maar geraffineerder geworden. De formatie van muzikale genieën Donald Fagen en Walter Becker tourde tot mei 2017. Met het overlijden van Walter Becker in september 2017 is de hoop om de complete band ooit nog live te zien definitief vervlogen. Steely Fan geeft je de kans om heel dicht bij ‘the real thing’ te zijn. Grote hits van de albums Aja, The Royal Scam, en Gaucho komen voorbij, maar ook recenter werk van bijvoorbeeld Two against nature is te horen. Steely Fan neemt het publiek mee voor een ‘True Steely Dan Experience’.

Het was een droom van bassist Jos Stam om een Nederlandse tributeband op te richten. Dat werd Steely Fan. “Je hebt uitstekende muzikanten nodig om deze muziek neer te zetten”, aldus Jos. “Het heeft ruim een jaar gekost om twaalf bandleden bij elkaar te krijgen”.
Inmiddels geniet Steely Fan groeiende faam en is steeds vaker te bewonderen op poppodia, theaters, festivals en radio. Jos: “Deze muziek is zo goed uitgedacht dat je er op het podium al je aandacht voor nodig hebt, maar het heeft ziel en de band heeft er enorm veel lol in. Dat krijg je echt mee als publiek”.
Frontman en Donald Fagen sound-alike Arjen Spanninga: “We krijgen dan ook vaak terug dat we er iets leuks van weten te maken”.

Van 20:25 – 23:00 | Tickets 12,50 via de Scheltema Leiden website of aan de deur.
Locatie: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1 in Leiden

 

“Steely Fan brengt het onnavolgbare Steely Dan adembenemend dichtbij”.

De band Steely Fan

De band Steely FanImage credits: Ferry Verheij

AFGELAST BEAT-MEET (11-04-2020) info

Zat 11 Apr | Theaterzaal | 11:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Afgelast

INTERNATIONALE BEATLES’ VERZAMELAARS BEURS
IN LEIDEN OP ZATERDAG 11 april 2020.

The Beatles zijn al 50 jaar “uit elkaar”, maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!

De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen “klassiek” genoemd worden. Het nummer “Yesterday” werd zelfs verkozen tot “song van de (twintigste) eeuw”.

50 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de “fab four” gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen!

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zaterdag 11 april terecht in Scheltema Leiden aan de Marksteeg 1 (hoek Oude Singel) in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 42ste keer, “BEAT-MEET” plaats vindt.

Op deze Beatlesbeurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn. Er zijn standhouders uit binnen- en buitenland, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Japan en de USA) naar Nederland!! Er zijn ook stands van de Beatles Fanclub en de Paul McCartney Fanclub. Schrijver Ed Dieckmann presenteert en signeert zijn boeken over het door de Beatles opgerichte “Apple” label en er is Beatles & Sixties Live muziek . Aan het verdere programma wordt nog gewerkt.

Bezoekers kunnen tevens Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren.

Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking met www.beatlesfanclub.nl, de best bezochte Nederlandstalige Beatles website.

“BEAT-MEET 2020” in Leiden is open van 11-16 uur. De entree bedraag 5 Euro.

Beat-Meet 2020 mag je als Beatlesfan niet missen!

Voor meer informatie: Franck Leenheer 071-5131323.
YEAH YEAH YEAH!

Beat Meet 11 april 2020 in Scheltema Leiden

AFGELAST: Science Cafe Leiden: Het Covid-19 Coronavirus info

Din 14 Apr | Theaterzaal | 19:40 gratis Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Afgelast

De Coronavirus expert prof. Eric Snijder (LUMC) zal het een en ander vertellen over wat Coronavirussen zijn, hoe ze zich verspreiden en hoe ze bestreden kunnen worden.

Nader informatie volgt nog.

Locatie : Scheltema Leiden, Marktsteeg 1 te Leiden. Toegang is Gratis.

Aanvang : Muziek: 19.40 uur; Lezing: 20.00 – 20:45 uur; Discussie ca. 21.05; Einde ca. 22.00 uur.

Muziek: Duo Willemine Semeins.

Wetenschap voor iedereen

Geïnteresseerd in wetenschap in de breedste zin des woords? Zin om meer te weten te komen en in discussie te gaan over controversiële onderwerpen in de wetenschap? Onder het genot van een drankje en in een gezellige, informele sfeer? Dan is het Science Café Leiden iets voor jou. In een Science Café kom je alles te weten over een onderwerp uiteenlopend van ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe spelling’. Nadat één of meerdere wetenschappers over het onderwerp hebben verteld, is er tijd om vragen te stellen en mee te discussiëren. Met live muziek of een uitgesproken column, altijd gezellig, informeel en gratis toegankelijk.

Voor meer informatie over het onderwerp kunt u terecht op : http://sciencecafeleiden.nl/agenda/.

AFGELAST: KOETS a GOGO / 25 jaar zonder Koets info

Vri 17 Apr | Theaterzaal | 19:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Afgelast

 

 

 

Koets A GoGo (Terug in de Koets) op vrijdag 17 april 2020 in Scheltema Leiden

KOETSGANGERS!

Het is TE lang geleden dat we hebben staan dansen en sjansen bij Scheltema.
Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de Koet-O-Theek haar deuren sloot.. en dat na 25 jaar geopend te zijn geweest. Van 1970 tot 1995! Inmiddels zitten we nu dus al 25 jaar zonder koets een beetje te netflixen op de bank.

Hoog tijd dus om te stoppen met herinneringen ophalen en te starten met het echte werk, een FEEST. Wij vieren dit graag met jullie, in stijl!

17 april aanstaande doorbreken we de stilte tijdens een onvergetelijke avond vol muziekjes en dansjes van vroeger. En een QUIZ! We starten om 20.00 uur, durf jij het aan, kom dan met jouw team van maximaal 5 personen quizen alvorens los te gaan op de dansvloer!

Get your tickets now.
17 april 2020. Aanvang 20.00 uur, zaal op 19.30 uur.
Scheltema Leiden.
KOETS a GOGO / 25 jaar zonder Koets.
Kaarten a 5 euro p.p. te koop bij restaurant BurgerZaken, Breestraat 123, leiden

Voor de quiz, 25 euro per team van 5 personen. Wil je alleen dansen, kaarten 5 euro p.p. in de vvk bij BurgerZaken of beperkt aantal aan de deur (7,50).

Tot dan, tot Koets!
Dennis, Geert en Mark

AFGELAST: TheaterCafé Leiden (april 2020 editie) info

Zon 19 Apr | Theaterzaal | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Afgelast

Meer informatie over de programmering volgt z.s.m.

Cultuur op de zondagmiddag, vier korte verrassende acts van groen tot rijp. Een drankje en een zoutje op tafel en er komt een bontgekleurd, cultureel palet aan artiesten voorbij op het podium in Scheltema. Denk poëzie, cabaret, muziek, dans, verhalen en singer songwriters maar ook zo’n beetje alle mogelijke kruisbestuivingen. Meer gevestigde namen proberen nieuw werk uit en beginners betreden soms wat wiebelig het podium, alles streng geprogrammeerd dus voor elk wat wils en door een divers pluimage.

Een vriendelijk, luisterend en positief publiek maakt elke derde zondag weer een nieuwe reis langs de vier verse acts. De rode draad is de presentator, soms grappig, soms begrijpend maar altijd aangenaam, vriendelijk en met twee woorden sprekend, m’vrouw, m’neer…

WIJ ZIEN U GRAAG!

Deuren geopend vanaf: 14:30 uur
Aanvang programma: 15:00 uur
Laatste ronde om: 18:00 uur
Inkom euro 5