Cultuuragenda

Onlangs aangekondigde evenementen.

Bestel uw kaarten COVERBOX, Zat 21 Okt 20:00

Vergeet niet eerst uw naam en e-mail adres in te vullen.

COVERBOX tickets

Zat 21 Okt | Theaterzaal | 20:00 7 eur Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

21 Oktober a.s. is het weer Coverbox,

Het is alweer de 23e editie van Coverbox dit jaar is het thema van Nederpop tot Wereldrock.

De bands die Meedoen  zijn:

Juicy Dice    covert    Herman Brood

Maid of Iron  ,,           Aron Maiden

Solid Brew  ,,               Black Crowes

LOS                 ,,              Trockenerkecks

Backseat Windows    covert   Anouk

 

 

 

 

Kaarten ook te koop bij:

Plato,  Vrouwensteeg

Marcella Korevaarstraat

Aan de zaal: 8,00 euro

 

30 Up info

Zat 28 Okt | Theaterzaal | 21:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Never Miss A Chance To Dance met De Leidse Danssalon

30up party met de lekkerste (dance)hits van nu & toen

Entree €10 via email reservering info@deleidsedanssalon.nl, anders aan de deur €12,50

zaal open om 21:00-01:00 uur

BEAT- MEET info

Zon 29 Okt | Theaterzaal | 11:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Beatles verzamelaars beurs “Beat-Meet” in Leiden op zondag 29 oktober !

Op zondag 29 oktober vindt er in Leiden weer een Beatles verzamelaars beurs plaats. Op deze beurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn.

Open:   11:00

Afloop: 16:00

Voor meer informatie: Franck Leenheer 071-5131323 franck@leenheerrecords.nl

Of : www.beatlesfanclub.nl

 

 

Bestel uw kaarten LIFF: Funked Up XL, Vri 3 Nov 20:30

Vergeet niet eerst uw naam en e-mail adres in te vullen.

LIFF: Funked Up XL tickets

Vri 3 Nov | Theaterzaal | 20:30 13 eur Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Voorverkoop: €12,50 via bovenstaande ticketlink (+0,50 service fee), www.liff.nl, Plato & Velvet in Leiden.

Zaalkassa: €15,-

 

FUNKED UP at LIFF

Tijdens het Leiden International Film Festival (27 oktober t/m 5 november, www.liff.nl ) zal de 20e editie(!) van Funked Up plaatsvinden. Reden genoeg om een aantal spraakmakende acts nog een keer te boeken, maar ook om de beste nieuwe acts los te laten op het publiek. We hebben dan ook enorm veel zin in deze killer line-up!

 

FUNKY ORGANIZERS

Wij vinden deze act dé nieuwe festivalsensatie en zijn dan ook supertrots dat ze de grote zaal van Funked Up gaan afsluiten.

Stop 7 jonge honden met boordevol talent bijeen in een hok. Gooi de sleutel weg en laat het een tijdje sudderen. Het resultaat: groovende funk gemixt met moderne oldschool die ze live ten gehore brengen alsof hun leven ervan afhangt… Kortom: niet geschikt voor mensen die gruwen van een kolkende dampende dansende mensenmassa.

http://bit.ly/2yaKTfU

 

SARAH-JANE

Deze act in een hokje stoppen? Vergeet het maar! Sarah-Jane is Sarah-Jane. De getalenteerde soulzangeres begon haar carrière als achtergrondzangeres bij onder andere Glennis Grace, Sabrina Starke en Rita Marley. Ze was de verrassing tijdens Eurosonic Noorderslag 2015 en daarmee had Sarah-Jane een vliegende start. Wellicht ken je haar eerste single ‘Psychedelic Love’ nog. Met een nieuwe EP op zak komt ze Scheltema betoveren alvorens ze twee weken later op tour gaat met niemand minder dan Billy Ocean!

http://bit.ly/2g6lrll

 

MARUTYRI

Marutyri is een sprankelende band van acht Rotterdamse vrienden dat een frisse mix van jazz, R&B, funk, opzwepende composities, vette blazers en pittige akkoorden brengt. De diepe en stevige grooves, intense harmonieën, verhalende solo’s en goed gearrangeerde stukken resulteren in muziek om op te dansen, maar ook om naar te luisteren.

De vriendengroep kende een vliegende start na de oprichting in 2014. Het jaar daarna speelde Marutyri al meteen op SummerJazz en het North Sea Jazz Festival. Inmiddels zoekt de band zijn weg verder in het buitenland en in de weken voorafgaand Funked Up touren ze China. Vrijdag 3 november keren ze weer terug naar Leiden en is dit tevens de releasedatum van hun 2e album “Creation of the invisible”. Wij zijn fan!

http://bit.ly/2xud8Cn

 

RAFIKI

“Zou je anders eens Afrikaanse plaatjes willen draaien op Funked Up?”  “Jaaaaaah!!!” was de enthousiaste reactie. En zo was Rafiki (vriend) geboren. Bijna 5 jaar later is Rafiki een begrip als Afro DJ in de Randstad, op festivals en z’n eigen festivalconcept Karibu. De 20e editie van Funked Up kan dan ook niet zonder hem gevierd worden. Al was het maar omdat hij direct na Funked Up  weer voor een jaar naar Afrika afreist. Dus duik nog maar even snel in die afrovibe met de verrassende en energieke muziekstijlen Makossa, Zouglou en Soukous uit Sub Sahara Afrika!

http://bit.ly/2xstEHP

 

STRIK & STRAK’S SILENT DISCO

Eveneens begonnen op Funked Up kunnen ook de heren Strik & Strak niet afwezig zijn op deze 20e editie! Na een lange reis is Strak weer terug in het Leidse. Of dat van invloed is geweest op z’n muzieksmaak? Dat ga je ervaren op 3 november. In ieder geval zal het weer een onvervalste mix zijn via 2 kanalen: van klassieke JB funk tot ranzige diepe grooves.

http://bit.ly/2l1RSRc

 

EELKE MASTEBROEK TRIO

Eerder al werd er 2x carte blanche gegeven aan virtuoos gitarist Eelke Mastebroek en kwam toen met rauwe blues en soul. Eigen werk, maar ook intieme vertolkingen van z’n muziekhelden en dit alles geflankeerd door topmuzikanten. Op veler verzoek komt hij terug.

Eerder speelde hij al bij diverse grote Nederlandse popbands zoals Handsome Poets en Rigby. Nu trekt hij zijn eigen plan. SEMIMO is z’n eigen muziek act waarbij blues, ambient, tribal, analoog, digitaal, dance & funk gecombineerd wordt (donderdag 26 oktober @ Popronde Leiden bij de Vrijplaats!). Bij Funked Up komt hij met een blues trio.

http://bit.ly/2kAZR9H

 

4 SHOTS & A POSITIVE NOTE

Met frontman Hugo Knoppert en multi-instrumentalist Sybren Steensma in de gelederen hebben zij wellicht wel het vaakst opgetreden op Funked Up. Beiden zaten in The George Experience waar Funked Up mee begon. Met 4 shots & A Positive Note wordt soulvolle rap  met een boodschap gebracht. Wees er vroeg bij want zij doen de aftrap is al om 20.15!

http://bit.ly/2gqqABE

Science Café Leiden info

Din 14 Nov | Theaterzaal | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Geïnteresseerd in wetenschap in de breedste zin des woords? Zin om meer te weten te komen en in discussie te gaan over controversiële onderwerpen in de wetenschap? Onder het genot van een drankje en in een gezellige, informele sfeer? Dan is het Science Café Leiden iets voor jou. In een Science Café kom je alles te weten over een onderwerp uiteenlopend van ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe spelling’. Nadat één of meerdere wetenschappers over het onderwerp hebben verteld, is er tijd om vragen te stellen en mee te discussiëren. Met live muziek of een uitgesproken column, altijd gezellig, informeel en gratis toegankelijk.
Voor meer informatie over het onderwerp kunt u terecht op :http://sciencecafeleiden.nl/agenda/.

DI VERS info

Vri 17 Nov | | 13:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Theatergroep Domino speelt  DI VERS

Vrijdag 17 november 2017 

 Aanvang 13.30 uur

 Scheltema Leiden, Marktsteeg 1 Leiden

 

Deze voorstelling is een vervolg op de voorstellingen De Andere Wereld en Little Life.   De scenes gaan over het leven, en de klok die tikt, en soms juist ineens  ‘even’ niet. We gaan op in het tijdloze  van de droom en de eeuwige herinnering. We vieren het leven, plengen een traan, eten een ijsje en wuiven iemand uit.

Ook in deze voorstelling brief van Willem Kraan, een van de dokwerkers

Reserveren : domino.scheltema@gemiva-svg.nl    06-50470779

Toegang :  7,50  euro

 

Theatergroep Domino bestaat 23 jaar, waarvan de laatste elf jaar in Scheltema.  Vorige jaren waren er succesvolle samenwerkingen met PS theater en Veenfabriek

Theatercafe Leiden info

Zon 19 Nov | | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

In de grote theaterzaal van Scheltema staan de tafels in café-opstelling klaar, de kaarsen branden, het barpersoneel spoelt de glazen, artiesten warmen zich op voor hun act en het publiek stroomt langzaam binnen. Het is zondag 19 november, rond half 3. Tijd dus voor een volgend Theatercafé Leiden. Je bent van harte welkom. De entree is 5 euro en kan aan de deur worden betaald.