Cultuuragenda

Onlangs aangekondigde evenementen.

Theatercafé Leiden info

Zon 21 Okt | Theaterzaal | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Daar zijn we weer met een nieuw theatercafé seizoen… Zondag 21 oktober 2018: een aangename middag tijdens het Theatercafé in Scheltema! Vijf acts op het podium van Scheltema dit keer en de kaarsjes zijn aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij, precies zoals u van ons gewend bent… De eerste keer weer na de zomer dus een tikje feestelijk… met vakantiedia’s!

We beginnen met een kleine voorstelling van Toneelgroep Alles Valt. Twee mensen staan op het dak. Balancerend op de rand. Ze vallen, iedereen ziet het. Toeschouwers kijken afwachtend. De vallende mensen vallen verder. Enkele seconde nog. Dan gebeurt er iets wat niemand aan zag komen… TG Alles Valt bestaat uit Rick Snelderwaard en Judith Borgers, twee vierdejaars theatermakers en theaterdocenten aan de HKU.

Guido Schaake is een muzikaal alleskunner en chansonneur. Als beroepsgitarist /zanger/ heeft hij zijn ervaringen als vader en man vertaald naar een openhartig songprogramma: Vadertijd. Het laat zich het best omschrijven als een mix van muziek, kleinkunst en cabaret. Vadertijd raakt, is herkenbaar en bevat de nodige humor en wijsheden voor jong en oud.

In de pauze trakteren Roggeveen en Olijerhoek ons op dia’s om samen het vakantie gevoel op te halen. We zullen het ‘en passant’ ook hebben over hun voorstelling in theater Ins Blau halverwege de maand november.

Teun van den Elzen is een Brabantse comedian uit Amsterdam, oorspronkelijk opgeleid als politicoloog. Hij heeft sinds een klein jaar zijn weg naar het Nederlandse podium gevonden, spaart niets of niemand – en allerminst zichzelf – wanneer hij zijn blik op de wereld deelt met het aanwezige publiek.

Tot slot Lisa Bleijenberg, een singer-songwriter uit Utrecht. Met haar eerlijke Nederlandstalige teksten, kwetsbare stem en klassiek gitaargeluid raakt zij een gevoelige snaar bij de luisteraar. Eind 2017 bracht zij haar eerste EP ‘Omhul mij’ uit. Lisa speelt samen met Hieke Barels die haar zal ondersteunen met viool en stem.

Het recept blijft hetzelfde, kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat verandert zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend! Oh, en Momo is er niet, ze is op vakantie…

Entree: euro 5,-

Volgend theatercafé: 18 november 2018

Beat-Meet info

Zat 27 Okt | Theaterzaal | 11:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

INTERNATIONALE BEATLES’ VERZAMELAARS BEURS
IN LEIDEN OP ZATERDAG 27  OKTOBER 2018.

The Beatles zijn al meer dan 45 jaar “uit elkaar”, maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!

De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen “klassiek” genoemd worden. Het nummer “Yesterday” werd zelfs verkozen tot “song van de (twintigste) eeuw”.

48 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de “fab four” gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen!

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zaterdag 27 oktober terecht in Scheltema Leiden aan de Marktsteeg 1 (hoek Oude Singel) in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 39ste keer, “BEAT-MEET” plaats vindt.

Op deze Beatlesbeurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn. Er zijn standhouders uit binnen- en buitenland, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld, zelfs vanuit Japan en de USA, naar Nederland!! Er zijn ook stands van de Beatles Fanclub, de Paul McCartney Fanclub en er is een bijzondere presentatie van Jan Cees ter Brugge (AVRO/TROS TV, Fab4cast, Beatles in Holland) en Anne Hurenkamp (Beatlestalk, blogspot) ) met als thema “50 jaar Beatles White Album 1968-2018”.  Aan verdere uitbreiding van het programma wordt nog gewerkt !

Bezoekers kunnen tevens Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren.

CoverBox info

Zat 27 Okt | Theaterzaal | 19:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Zaterdag 27 oktober vindt weer een nieuwe editie plaats van Coverbox. De volgende band komen hun kunsten vertonen: 

 Mr. Bigly

Absolutely Frank

ZZPop

Helter Shelter

The Pliesie

 

De bands die gecoverd worden zijn:

Anoek

Frank Zappa

ZZTop

Beatels

Police

 

Kaarten in de voorverkoop:  (vanaf begin Oktober)

Plato, Vrouwensteeg Leiden

Marcella, Korevaarstraat Leiden

Voorverkoop: 6,50 euro

Kaarten aan de zaal 8,00 euro

Concert The Melanies info

Vri 2 Nov | | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Tickets 4 euro op https://www.ticketkantoor.nl/shop/themelanies

De Grote LIFF Filmqui info

Maa 5 Nov | | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Het immer groeiende Leiden International Film Festival heeft sinds het begin ruime aandacht voor quizfanaten in de vorm van een spectaculaire filmquiz!
Dit jaar is de finalequiz extra speciaal voor quizleiders Nils, Max en Hans; zij presenteren namelijk hun 40e (!) quiz voor het LIFF.
Als dat geen feestelijke gebeurtenis gaat worden!

De regels:
Maximaal 5 personen per team, deelname is gratis. Plekje veroveren kan vanaf 19:30 uur, we beginnen om 20:00 uur! Vooraf inschrijven is niet nodig maar wees op tijd want er is maar ruimte voor 25 teams.

Science Café Leiden info

Din 6 Nov | Theaterzaal | 20:00 gratis Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Geïnteresseerd in wetenschap in de breedste zin des woords? Zin om meer te weten te komen en in discussie te gaan over controversiële onderwerpen in de wetenschap? Onder het genot van een drankje en in een gezellige, informele sfeer? Dan is het Science Café Leiden iets voor jou. In een Science Café kom je alles te weten over een onderwerp uiteenlopend van ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe spelling’. Nadat één of meerdere wetenschappers over het onderwerp hebben verteld, is er tijd om vragen te stellen en mee te discussiëren. Met live muziek of een uitgesproken column, altijd gezellig, informeel en gratis toegankelijk.

Voor meer informatie over het onderwerp kunt u terecht op :http://sciencecafeleiden.nl/agenda/.

Bestel uw kaarten PARTY LIKE IT’S 1999, Vri 9 Nov 21:00

Vergeet niet eerst uw naam en e-mail adres in te vullen.

PARTY LIKE IT’S tickets

Vri 9 Nov | | 21:00 12,99 eur Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

PARTY LIKE IT’S 1999

We horen regelmatig dat vroeger alles beter was maar wij vinden dat het nu ook prima OK is! Daarom delen wij onze state of mind met jullie; “PARTY LIKE IT’S 1999”. Op vrijdagavond 9 november gaan we gezamenlijk helemaal los in Scheltema Leiden. Samen met jullie maken we er een feestje van waar Prince graag bij had willen zijn!

Muziek:
Hokjes bestaan niet op de avond van 9 november in Scheltema Leiden!
We draaien de hele avond en nacht zoveel mogelijk genres aan elkaar. Van Hip Hop tot House, van Disco tot Dance en van Pop tot Rock. Op PARTY LIKE IT’S 1999 wordt muziek gedraaid die dansbaar is.Natuurlijk komen er bekende klassiekers langs uit de jaren 70 en 80. Of de hits uit de jaren 90 en 2000. Maar ook tracks van nu en zelfs sommige guilty pleasures gaan we draaien! We only want you to have some fun!

Line-up:
DJ Dennis Verheugd (Radio 10 / Koets-O-Theek)
DJ Pitcher (Koets-O-Theek)
Live: Prince Faar (Prince Tribute)

Vibe:
PARTY LIKE IT’S moet er zijn voor iedereen en dus niet alleen voor mensen die uitgingen in de jaren 90. Jong en oud gaan er samen een feestje van maken. Dansen, drankje doen, praatje maken, knipoog hier, kus daar. Laten we er met elkaar een legendarische avond van maken!!

Locatie:
Scheltema Leiden midden in het culturele centrum van Leiden vind je op Marktsteeg 10 tegenover het podium Gebr. de Nobel. De zaal heeft het industriële karakter wat wij zochten en een apart bar- en zitgedeelte. In het verleden werd hier ook de Koets-O-Theek reünie georganiseerd. Er is genoeg ruimte om je fiets te parkeren en mocht je met de auto komen dan is de parkeergarage Lammermarkt op 5 minuten loopafstand.

PARTY LIKE ITS’S 1999
“We only want you to have some fun”
Datum: Vrijdag 09 november 2018
Tijd: 21:00 – 02:00
Locatie: Scheltema Leiden | Marktsteeg 1
Tickets: vvk € 12,99 op http://bit.ly/tickets091118 of aan de deur voor € 15,99
Info: www.partylikeits1999.nl