Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Veenproef: Sounds Like Juggling info

Woe 24 Jun | Theaterzaal | 19:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Veenproef Sounds Like Juggling op woensdag 18-03 in Scheltema Leiden

STICHTING GOED BEZIG! I.S.M. VEENFABRIEK,
GAUDEAMUS MUZIEKWEEK, KORZO EN WERKPLAATS DIEPENHEIM


Schuif op 24 juni aan bij de Veenfabriek voor de Veenproef Sounds Like Juggling. Geniet van een heerlijk driegangendiner – speciaal samengesteld voor deze avond – en proef mee van de eerste scènes en muziek van deze muziekjongleervoorstelling in wording.

Sounds Like Juggling De Klankplank, de Snaarbal, de Stok Sonore en andere vliegende, rollende en draaiende constructies – ze ontstaan op dit moment in de werkplaats van de Veenfabriek. Componist Arthur Wagenaar, jongleur Guido van Hout en instrumentontwerper Dianne Verdonk bundelen hun krachten en bouwen nieuwe instrumenten die ze bespelen door te jongleren. Denk aan resonerende slingers, zingende tollen, percussieve knikkerbanen en sensors die beweging vertalen in geluid. Deze instrumenten zullen de spil vormen van een unieke muziekjongleervoorstelling: Sounds Like Juggling.

In Sounds Like Juggling draait het om patronen. De schoonheid van patronen, maar ook vastzitten in patronen en de kunst van het doorbreken van patronen.

Sounds Like Juggling gaat op 25 september in première in Korzo, Den Haag. Tijdens de Veenproef op 18 maart laten we onze eerste prototypes zien en horen, vertellen we over de voorstelling in wording, en ervaren we de kracht van patronen.

Voor het diner kan er rekening gehouden worden met allergieën/dieetwensen. Wil je deze doorgeven, doe dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren via info@veenfabriek.nl o.v.v. ‘allergie Veenproef’.

datum woensdag 24 juni 2020
19.00 – 22.30 uur
inloop vanaf 18.00 uur

locatie Scheltema Leiden, Marktsteeg 1, Leiden

kaarten Kaartverkoop via https://www.veenfabriek.nl/voorstellingen/veenproef-sounds-like-juggling/​. De Veenfabriek hanteert inkomensafhankelijke toegangsprijzen.
€ 30,00 (inclusief driegangendiner)
€ 35,00 (inclusief driegangendiner, met extra liefde voor de Veenfabriek en Sounds Like Juggling)

credits concept | Arthur Wagenaar, Guido van Hout
instrumentontwerp & performance | Arthur Wagenaar, Guido van Hout, Dianne Verdonk
ontwerp-advies | Vincent Schoutsen
eindregie | Joeri Vos
productie | Annemarie Bakker
publiciteit & marketing | Kelly de Haan, Judy Lijdsman
kok | n.t.b.
gastspreker(s) | n.t.b.
www.soundslikejuggling.nl

Wat is een Veenproef? Bij een Veenproef gooien we de deuren van het repetitieproces open, maken we muziek, spelen scènes, proberen uit en gaan met elkaar aan tafel voor een waanzinnig driegangendiner. Een topkok laat zich inspireren door de thema’s van de voorstelling.
Het menu is speciaal voor de avond samengesteld. Altijd met plezier in de keuken, liefde en aandacht voor de (eerlijke, biologische) ingrediënten en gelijke toewijding voor de vegetarische opties. Voor elke Veenproef nodigen we een interessante gastspreker uit: een kunstenaar, wetenschapper of anderszins deskundige, die context en verdieping biedt bij de thema’s en onderwerpen van die avond.