Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Veenproef GROEI (afgelast) info

Don 6 Mei | Theaterzaal | 18:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Veenfabriek Groei op 6 mei 2021 in Scheltema Leiden

Deur open: 18:00 / Aanvang: 19:00

Veenproef GROEI Veenfabriek i.s.m. Susies Haarlok

Schuif op donderdag 6 mei aan bij de Veenfabriek voor de Veenproef GROEI. Geniet van een heerlijk driegangendiner dat speciaal voor deze avond wordt samengesteld, en proef mee van de eerste ideeën en muziek van de voorstelling GROEI.

Over GROEI GROEI wordt een muziektheatervoorstelling en levende installatie. In coproductie met Veenfabriek creëert muziektheatercollectief Susies Haarlok een meeslepende audiovisuele trip. Samen met actrice Ruta van Hoof laten de vier muzikanten/performers Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik en Arthur Wagenaar in een vijftal hoofdstukken allerlei aspecten van groei zien, horen en voelen. Van evolutie tot economie, van de Cambrische explosie tot het posthumanisme. Dit alles in een high- èn lowtech-installatie van Ruta van Hoof en John van Oostrum, die gedurende de voorstelling groeit tot een betoverend en imposant levend wezen.

We nemen je mee op een trip naar het binnenste van een cel, verplaatsen ons in een woekerend megabedrijf, gaan op een tijdreis naar het ontstaan van het leven op aarde, en naar een visioen op de toekomst van de mens. Of je dat nu troost of angst aanjaagt: je ervaart dat alle leven met elkaar verbonden is, van microscopisch klein tot astronomisch groot, van ver verleden tot toekomst. Met daar ergens tussen in, het verschijnsel mens. Groei als alomtegenwoordige kracht, een van de belangrijkste voorwaarden voor leven en dood.

Vernietigend, maar ook scheppend.

GROEI gaat in oktober 2021 in première. Tijdens de Veenproef GROEI op 6 mei krijg je een kijkje in het maakproces.

credits concept en muziek | Susies Haarlok
spel | Harald Austbø (Susies Haarlok), Tjalling Schrik (Susies Haarlok), Wessel Schrik (Susies Haarlok), Arthur Wagenaar (Susies Haarlok), Ruta van Hoof
toneelbeeld | Ruta van Hoof, John van Oostrum
eindregie | John van Oostrum
dramaturgie | Joeri Vos
gastspreker | Peter Joosten (biohacker / toekomstdenker)

kaarten en meer informatie Via deze link