Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafé Leiden (mei2019) info

Zon 19 Mei | | 12:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Flyer TheaterCafe zondag 19 mei in Scheltema Leiden

Ja hoor, daar zijn we weer fijne mensen!

De 19de met weer vier fijne acts op het podium, de kaarsen aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij… een aangenaam culturele zondagmiddag.

We beginnen dit keer met Joost Wander, een opkomend Nederlandstalig singer-songwriter. ”Blije Nederpop van deze tijd met reggae invloeden’’, aldus Joost zelf. Hij omschrijft zijn muziek als een mix van Alain Clark, Doe Maar en Nielson. Vorig jaar bracht hij zijn EP Losse Flodders uit. ’’Losse Flodders is dromerig, afwisselend, zonnig en een remedie tegen een pesthumeur’’, aldus Alternative FM.

Wilco de Grote is een man van meer dan 2 meter die worstelt met zijn midlifecrisis. Na zijn scheiding 10 jaar geleden doet hij er alles aan weer aan de vrouw te komen maar dat blijkt een soort waar hij steeds minder van begrijpt. Zijn dates zijn garanties voor vermakelijke verhalen over glansrijk falen. Ook binnen zijn werk op het ROC verbaast Wilco zich meer en meer over zijn omgeving. De straatcultuur die zijn klaslokaal is binnen gekomen, de millennials op zoek naar carrières en managers die taakgericht hun doelen behalen, maar nauwelijks nog voeling hebben met hun oudere, grote werknemer. Dan genieten we een kleine pauze…

De afgelopen jaren was Elmer Meijers voornamelijk actief als solo gitarist in stevige bands, met internationale tournees en vooral op elektrische gitaar. Drukte… In zijn nieuwe solo project zoekt Elmer de rust. Fungerend als componist, arrangeur en ritme gitarist laat Meijers zowel blaas als strijk muzikanten uit de klassieke en jazz hoek de melodieën in zijn hoofd vertolken. Elk stuk is een reis op zichzelf. Elk moment is daarbij ook weer anders daar Meijers met wisselende bezetting optreed. Dit maal met contrabas, viool en klarinet. Een spannend conceptueel optreden!

Hij te claustrofobisch voor in de lift en zij had een te grote piano voor in diezelfde lift. De organisatoren van de Elevator Sessions lossen het probleem op door singer/songwriter Richard Seba en kleinkunstenares Frédérique Arnold samen te programmeren waar ze vrienden voor het leven worden. In de nazomer van 2017 vinden ze de Amstel als broedplaats voor hun Nederlandstalige luisterliedjes over spijkerjassen, fluisteren en smaakversterkers. Verwacht in Vaarwater een vrolijk duo met eerlijke, soms confronterende liedjes als afsluiter deze middag.

Theatercafé Leiden
19 mei, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.
Scheltema, Marktsteeg Leiden. Entree: euro 5,-
Volgend theatercafé: 16 juni 2019
Het recept blijft hetzelfde, vier kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat verandert zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend. We zien U graag!

Namens team Theatercafé,

Geert Keuter