Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafé Leiden (feb2019) info

Zon 17 Feb | | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Barbara Breedijk in Scheltema Leiden

Theatercafé Leiden, een aangename middag cultuur in Scheltema Leiden

Vier fijne acts op het podium, de kaarsen aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij… Zondag 17 februari is het weer zo ver!

We beginnen deze middag met Leidenaar Maarten Witkam. Hij zet Nederlandstalige gedichten en eigen teksten op muziek. Witkam kennen we van het Leidse Dempsey en hij speelt onder het motto muziek verbindt en slaat bruggen… Solo dit keer!

Ronald Oudman is deels Leidenaar en deels niet. Een comedian en ook weer niet. Oudman is heel begrijpelijk en ook weer niet. Hij houd ons een spiegel voor en ook weer niet. Oudman is grappig, dat is hij zeer zeker wel. Zijn motto is: Ik heb niks tegen humor, maar het moet wel leuk blijven!”

Wordbites is Hugo de Haas van Dorsser met voor deze gelegenheid Roeland Dol op akoestische bas. Pakkende performance-poëzie die kraakt, bijt of streelt. Breekbaar en sterk tegelijk. Wordbites laat graag een ander geluid horen. Woorden en muziek die samen schetsmatige beelden vormen. Associatief en gelaagd. Het gaat Wordbites om de mededeling van het ongepolijste idee en een overall gevoel. Met voldoende ruimte om te ademen, te resoneren of het ook niet te weten.

Ten slotte Barbara Breedijk. Grappig en spitsvondig, geslepen en meeslepend. Breedijk brengt eigen nummers en begeleid zichzelf. Herkenbare teksten met fijnzinnige vondsten. Gevatte en intelligente humor. Dat is nog eens een afsluiter!

Het recept blijft hetzelfde, vier kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat verandert zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend. We zien U graag!

Theatercafé Leiden
Datum & Tijd: 17 februari, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.
Locatie: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1 in Leiden.
Entree: euro 5,- aan de deur.
Volgend theatercafé: 17 maart 2019