Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafé Leiden (nov18) info

Zon 18 Nov | | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Zondag over een week is het al weer zo ver: een aangename middag tijdens het Theatercafé in Scheltema! Vier acts op het podium, de kaarsjes zijn aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij… afijn, U kent dat wel…

We beginnen met het Leids duo Len&Mar, pareltjes uit de popgeschiedenis en eigen nummers op geheel eigen wijze. Len&Mar zijn Lennart de Vries en Marjolijn Remijn en maken akoestische muziek, van pop tot jazz, folk tot rock. Mooie luisterliedjes!

Jaap Montagne is naast beroemd Leidenaar ook voormalig stadsdichter en we zouden hem kunnen kennen van zijn serie rood maar dat is dan wel erg beeldend want hij komt zijn gedichten voordragen. Misschien zelfs wel over onverwachte ontmoetingen aan de deur.

Na de pauze Henk Hannemann die een eindejaars overdenking brengt in november. Hannemann is een digitaal behoorlijk aan de weg timmerend kunstenaar en zijn kijkkistjes en collages liegen er ook niet om. Hij hangt waar hij hangen kan, qua werk welteverstaan. Komt de  omkadering van zijn werk terug in zijn observaties van de dagelijkse routine, het leven op straat, zelfscan kassa’s, zijn reizen en een stukje menselijke interactie naar elkander toe. We gaan het deze middag mee maken.

Tot slot presenteren wij U Arjan Kleton, sinds 2014 op het podium als comedian maar in het dagelijks leven tevens alsmede ook barkeeper. Gewend om zijn gasten te trakteren en te fêteen en waar nodig in de watten te leggen, soms op iets persoonlijks, soms iets opbeurends en uiteraard met een gulle lach.

Het recept blijft hetzelfde, kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat verandert zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend! We zien U graag!

 

 

Entree: euro 5,-

Volgend theatercafé: 16 december 2018