Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafé Leiden (okt18) info

Zon 21 Okt | | 12:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Daar zijn we weer met een nieuw theatercafé seizoen… Zondag 21 oktober 2018: een aangename middag tijdens het Theatercafé in Scheltema! Vijf acts op het podium van Scheltema dit keer en de kaarsjes zijn aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij, precies zoals u van ons gewend bent… De eerste keer weer na de zomer dus een tikje feestelijk… met vakantiedia’s!

We beginnen met een kleine voorstelling van Toneelgroep Alles Valt. Twee mensen staan op het dak. Balancerend op de rand. Ze vallen, iedereen ziet het. Toeschouwers kijken afwachtend. De vallende mensen vallen verder. Enkele seconde nog. Dan gebeurt er iets wat niemand aan zag komen… TG Alles Valt bestaat uit Rick Snelderwaard en Judith Borgers, twee vierdejaars theatermakers en theaterdocenten aan de HKU.

Guido Schaake is een muzikaal alleskunner en chansonneur. Als beroepsgitarist /zanger/ heeft hij zijn ervaringen als vader en man vertaald naar een openhartig songprogramma: Vadertijd. Het laat zich het best omschrijven als een mix van muziek, kleinkunst en cabaret. Vadertijd raakt, is herkenbaar en bevat de nodige humor en wijsheden voor jong en oud.

In de pauze trakteren Roggeveen en Olijerhoek ons op dia’s om samen het vakantie gevoel op te halen. We zullen het ‘en passant’ ook hebben over hun voorstelling in theater Ins Blau halverwege de maand november.

Teun van den Elzen is een Brabantse comedian uit Amsterdam, oorspronkelijk opgeleid als politicoloog. Hij heeft sinds een klein jaar zijn weg naar het Nederlandse podium gevonden, spaart niets of niemand – en allerminst zichzelf – wanneer hij zijn blik op de wereld deelt met het aanwezige publiek.

Tot slot Lisa Bleijenberg, een singer-songwriter uit Utrecht. Met haar eerlijke Nederlandstalige teksten, kwetsbare stem en klassiek gitaargeluid raakt zij een gevoelige snaar bij de luisteraar. Eind 2017 bracht zij haar eerste EP ‘Omhul mij’ uit. Lisa speelt samen met Hieke Barels die haar zal ondersteunen met viool en stem.

Het recept blijft hetzelfde, kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat verandert zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend! Oh, en Momo is er niet, ze is op vakantie…

Entree: euro 5,-

Volgend theatercafé: 18 november 2018