Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafe Leiden info

Zon 17 Jun | | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Een aangename middag tijdens het Theatercafé in Scheltema!

Drie acts op het podium van Scheltema. De kaarsjes zijn aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij… De laatste keer voor de zomer dus een tikje feestelijk…

Dance Company the Kitchen is een jong, Leids dans gezelschap onder leiding van Jamie de Groot. Met een professionele drive Leidse dans verder op de kaart zetten en een plek geven. Daar maken we bij het theatercafé graag plaats voor, zeker na de verrassende dans van de vorige keer!

Singer songwriter Annette Vogel komt met haar vaste begeleider en bassist Mario Kaspers haar eigen gemaakte nummer voor ons brengen. Annette is een songwriter die staat voor haar muziek. Beïnvloed door Sandy Denny (Fairport Convention), de akkoorden opbouw van Creedence Clearwater Revival en de speelstijl van David Byrne geeft ze een geheel eigen invulling aan het idioom singer-songwriter.

We besluiten met het eveneens uit Leiden afkomstige The Stream. Jan Stroomer weet steeds weer talent en virtuositeit vast te leggen in een grote groep mensen die hij om zich heen verzamelt. De stijl is erg uiteenlopend en de songs erg divers. Melodieuze rock in combinatie met echte piano-pop. Jan Stroomer heeft zich jarenlang laten beinvloeden door diverse muzikanten. Bijvoorbeeld Queen in de complexe songwriting, en door Paul Simon’s ogenschijnlijk simpele liedjes met heerlijke rijm, door Tori Amos’ pianospel en door de sound van Ben Folds. Dit alles is terug te horen in The Stream, met daarbovenop natuurlijk een flinke dosis eigen muzikaliteit.

Het recept blijft hetzelfde, vier kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend!

Theatercafé Leiden

Entree: euro 5,-

Volgend theatercafé: 21 oktober 2018