Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafe Leiden info

Zon 20 Mei | Theaterzaal | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Zondagmiddag 20 mei 2018 staat er weer een bijzonder aangename middag tijdens het Theatercafé in Scheltema op stapel, de pinkstereditie, leuk als U er ook bij kunt zijn!

Vier artiesten die elk 20 minuten hun kunsten komen vertonen op het podium van Scheltema. De kaarsjes zijn aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij… Afijn, U kent het wel.

Ignition is een korte dans voorstelling van Dieuwertje Spek en Éryn Nieuwint. Ze studeerden in 2014 af aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten richtig Jazz/Urban en werkten tijdens en na hun studie bij diverse gezelschappen waaronder ISH, Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui en Theatergroep DOX. Ignition is het eerste duet dat zij samen gechoreografeerd hebben en gaat over ruimte. We hebben er dagelijks mee te maken. We bevinden ons in de ruimte, we hebben soms te weinig ruimte, ruimte kunnen we voelen, maar is soms juist ver weg. ’Ignition’ gaat over twee individuen die elkaar tegenkomen in deze ruimte. Wat gebeurt er dan? Zullen zij botsen of worden ze één?

In 2016 betrad Jannick Hamberg voor het eerst het podium. Sinds zijn eerste keer is hij druk bezig zich te ontwikkelen op het podium en niet zonder resultaat. Een jaar later won Jannick zowel de jury- als publieksprijs van de Talent Award op het International Comedy Festival Rotterdam. Als jongste van drie is Jannick een kind dat nooit echt opgroeit. Met zijn enthousiasme en energie sleurt hij je mee zijn wereld in. Een wereld vol onbegrip, verwondering en fascinatie voor de dingen van het dagelijks volwassen leven waarin hij zich als 23 jarig kind probeert stand te houden.

Na de pauze Tim Hartog die al op jonge leeftijd wist dat hij cabaretier wilde worden. Na eerst een carrière als paleontoloog te ambiëren en het een tijdje als gitarist geprobeerd te hebben gaf het vermogen te praten voor grote groepen de doorslag. Dat en het feit dat hij niet heel veel anders kon. Hartog studeerde in 2010 af aan de Koningstheateracademie, doet mee met Cameretten en bereikt de halve finale. Vanaf 2012 is hij de vaste MC van de Stand-Up Club, een maandelijks terugkerende comedyavond in Theater Walhalla, Rotterdam. Hij won hij zowel de jury- als publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaretfestival, de Publieksprijs bij het Utrechts Cabaret Festival, deed mee met ‘Het Leids Cabaret festival’ (“Tim is een echte stand-upper, gezien zijn interactie met het publiek en de hoge dosis grappen. Tegelijkertijd bevat zijn voorstelling ook een rode draad.” Juryrapport Leids Cabaret Festival), en staat onder andere op Lowlands… Hij timmert aan de weg zeg maar…

Jerrycan is geen coverband zoals je het zou verwachten, reken niet op usual suspects, maar laat je verrassen door de zorgvuldig uitgezochte juweeltjes uit de jaren 80 en 90. Nummers die je niet wekelijks hoort maar toch een hoog OhJa gehalte hebben om vervolgens een glimlach op je gezicht toveren. Verrassend eigen composities van passievolle muzikanten. Leek ons een mooie afsluiter…

Het recept blijft hetzelfde, vier kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend!

Theatercafé Leiden

Entree: euro 5,-

Volgend theatercafé: 17 juni 2018

Namens team theatercafé Leiden,