Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafe Leiden info

Zon 18 Maa | Theaterzaal | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Op zondag 18 maart 2018 hebben we weer een bijzonder aangename middag tijdens het Theatercafé in Scheltema!

Vier prettige artiesten die elk 20 minuten hun kunsten komen vertonen op het podium van Scheltema. De kaarsjes zijn aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij…

Arnold Baldé ontdekte via capoeira het podium. Capoeira is een Braziliaanse dans-vechtkunst; een mix van fysieke, muzikale, theatrale en poëtische expressie.  Sinds 2011 schrijft Arnold en treedt hij op: spoken word, stand-up en cabaret. In 2014 won hij in Den Haag de Stand-up Spot award en loste daarmee gelijk zijn doel voor dat jaar in: spelen in Theater Pepijn. Hij speelde in 2018 de finale van Puck’s Cabaret Talent. Arnold vecht met een glimlach!

Het Ongerief bestaat uit drie muzikanten met een uiteenlopende muzikale achtergrond die een voorliefde voor vroege en traditionele muziek delen. Die passie komt tot uiting in een programma waarin zij deze muziek combineren met hedendaags materiaal en eigen composities. Een soms weerbarstige mengeling, ten gehore gebracht op een niet altijd voor de hand liggende combinatie van instrumenten. Het Ongerief: Erwin Vleder, bassist afkomstig uit de metal. Lydia Nagel studeerde blokfluit en schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium. Willem Vermaase, schrijft muziek voor kleine film- en theaterproducties, zingt en speelt alles dat snaren heeft, van vedel en bozouki tot electrische mando-gitaar.

Anne Louïse van den Dool studeerde Film- en Literatuurwetenschap en Neerlandistiek in Leiden, debuteerde met de roman Achterland bij Querido, en publiceert regelmatig fictie (proza, poëzie) en non-fictie (essays, kritieken) in tijdschriften en bladen als Vrij Nederland, nrc.next, Tirade en DW B. Anne Louïse komt ons vanmiddag met haar poëzie verblijden!

We besluiten de middag met Vaarwater. Kleinkunstenares Frédérique Arnold en singer/songwriter Richard Seba stonden in de zomer van 2017 op hetzelfde festival en vonden overeenkomsten alsook verschillen in wat hen beweegt. Nog geen maand na hun ontmoeting liedjes zaten ze te schrijven aan de keukentafel. Onder de naam Vaarwater komen beide stromen bij elkaar in een nieuw geluid, gezongen in hun moedertaal.

Het recept blijft hetzelfde, vier kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend!

Theatercafé Leiden

18 maart, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.

Scheltema, Marktsteeg Leiden.

In de grote theaterzaal van Scheltema staan de tafels in café-opstelling klaar, de kaarsen branden, het barpersoneel spoelt de glazen, artiesten warmen zich op voor hun act en het publiek stroomt langzaam binnen. Het is zondag 18 maart, rond half 3. Tijd dus voor een volgend Theatercafé Leiden. Je bent van harte welkom. De entree is 5 euro en kan aan de deur worden betaald.