Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafe Leiden info

Zon 15 Okt | Theaterzaal | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Zondagmiddag, 15 oktober 2017: Buiten is het vast guur en goor, binnen hebben we het aangenaam en warm… Tijd weer voor vier acts tijdens het Theatercafé in Scheltema! 

A Mystere is een gedreven singer-songwriter. Wat opvalt zijn de mooie composities die knap in elkaar zitten. Als gitarist stopt hij originele akkoorden in zijn Engelstalige liedjes. Zijn repertoire, gitaarwerk en stem worden als vernieuwend gezien. Een verfrissing in wat er allemaal al is aan muziek. Zijn muziek is geïnspireerd door films, het leven en helden zoals Nick Drake, George Harrison en Paul Weller. Het is niet voor niks dat hij zelf zijn muziek omschrijft als ‘Music that goes through your spine’

In zijn korte carrière wint Oscar Arnold de Talent Award op het Utrecht International Comedy Festival, staat hij in de finale van de Comedy Slam en in de halve finale van het VARA Leids Cabaret festival. Oscar is een slome duikelaar die de ene na de andere one-liner door de zaal heen knalt, in slow-motion in zijn geval. Wees voorbereid, verwacht geen snelle jongen, verwacht geen hippe comedian die high-fived met het publiek. Verwacht… Oscar!

Van 27 tot en met 29 oktober is het Leids Amateurkunst Festival. Bij wijze van voorproefje krijgen we vanmiddag alvast één van de vele voorstellingen te zien in het Theatercafé. Stormy Weather is een bijzondere voorstelling over het leven van soldaten aan het front en hun geliefden thuis door a-capellakoor Close To Harmony en toneelvereniging Tot Ieders Genoegen. Een voorstelling waarin tekstloos toneelspel en beroemde liedjes uit de tijd van de Stijl elkaar aanvullen en versterken.

Caroline in’t Veld speelt accordeon sinds haar achtste jaar. Leerde liedjes schrijven op de middelbare school en hield er nooit meer mee op. Studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde in Nijmegen. In’t Veld is een gedreven kunstenaar. Ze schrijft overal en altijd. In haar liedjes is een typische warme, respectvolle toon herkenbaar. Zelfs als ze zich boos maakt over sociale misstanden of onrecht. Haar kunst troost, heelt en speelt in op de lol van het leven. Met simpele krachtige teksten. Voor je het weet zit je er middenin.

 

Het recept blijft hetzelfde, vier kleine, vriendelijke voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend!

Theatercafé Leiden  https://www.facebook.com/TheatercafeLeiden/

15 oktober, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur.