Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Theatercafe Leiden info

Zon 21 Mei | Theaterzaal | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Het weer is onvoorspelbaar, gelukkig is daar nog het Theatercafé met vier verrassende acts dus binnen bent U veilig!

Gertjan Raaijmakers is een veelzijdig comedian die graag de grens van zijn publiek op zoekt. Hij maakte furore door als 20-jarige zes avondvullende theaterprogramma’s te spelen waarin alle facetten van theater aan bod kwamen in een uitverkocht Theater te Haarlem.
Na deze intensieve jaren van non stop spelen lastte Gertjan een pauze in om tijd aan zijn gezin te kunnen besteden. In 2016 voelde Gertjan opnieuw de drang tot spelen en schreef hij een nieuw Stand Up programma, dat goed ontvangen werd. Daarvan gaan wij zondag een stuk kijken.

Simon Mulder woont in Amsterdam, studeerde vergelijkend-historische taalwetenschap te Leiden en wijsbegeerte en klassieke talen te Amsterdam. Hij is docent klassieke talen, dichter en voordrachtskunstenaar, en promoveert in de historische taalkunde. Verder is hij oprichter van Stichting Feest der Poëzie, waarmee hij poëzie- en muziekevenementen op bijzondere plaatsen organiseert, en verzorgt hij de uitgave van Avantgaerde, een geheel met de hand gezet, gedrukt en gebonden tijdschrift voor de dichtkunst. De Schoone Kunst der Dichters!

Na een kort standup-avontuur komt Rogier Kahlmann nu met zijn eerste echte theatervoorstelling. Te snel dus, zou je denken. Het is hem echter gelukt om volwassen comedy te maken. ‘Pose’ is een voorstelling geworden die de toeschouwer niet alleen doet lachen, maar hem ook aan het denken zet. Geen standup meer dus, maar heus cabaret. Om die overgang compleet te maken wordt er zelfs zo’n ‘vervelend’ Nederlandstalig liedje bij gezongen. Eentje maar, dus kom gerust. It’s going to be a great, great comedy show.

Schuurpapier bestaat uit drie Leidenaren met de ‘P-factor’. Gideon Roggeveen: Publicist, Performer, Poëet, Presentator, Rik van Boeckel: Percussionist, Publicist, Performer, Poëet en Jaap Montagne: Poëet, Presentator, Performer, Pianist. Ze spelen het programma de Dood en de Gladiolen. Schuurpapier brengt een programma van met poëzie, verhalen, muziek en discussies met publiek. Het is van te voren niet bekend of het fijn of grof schuurpapier is. Het publiek mag zich er mee bemoeien, vragen stellen of op andere manieren anticiperen. Waarom de Dood en de Gladiolen. Er gaan altijd mensen dood die een bloemetje verdienen omdat ze het einde hebben

Het recept blijft hetzelfde, vier kleine voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend!

Theatercafé Leiden, 21 mei, deuren open 14.30 uur, aanvang 15.00 uur. Scheltema, Marktsteeg Leiden. Entree: euro 5,-

Volgend theatercafé: 18 juni 2017