Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Bestel uw kaarten SPRINGPOP, Zat 19 Mei 20:00

Vergeet niet eerst uw naam en e-mail adres in te vullen.

SPRINGPOP tickets

Zat 19 Mei | Theaterzaal | 20:00 8 eur Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Aanvang: 20.00 uur/ kaarten in de voorverkoop voor 8 euro bij: Plato Vrouwensteeg en Marcella, Korevaarstraat en online bij: www.scheltemaleiden.nl

Al weer de 26e editie.  Anders dan voorgaande jaren dit keer niet door Willem Gressie georganiseerd, maar door Fred en Arjan Gressie met een beetje hulp van Willem.
Een aantal dingen zijn veranderd: Zo krijgt elke band een ruwe 24-sporen opname mee van zijn optreden. Bovendien beoordeelt een vakkundige jury onder leiding van Ronald Willemsen van Musicmaker, welke band deze avond het beste uit de verf komt. Voor deze band worden de ruwe opnames gemixt in Studio van Hooidonk.
Wat ook anders is dat het niet meer alleen regionale bands zijn die meedoen. Dit jaar hebben zich dan ook 150 bands uit Nederland, België en Duitsland ingeschreven. Een behoorlijke klus om hier zes bands uit te selecteren, want de kwaliteit was hoog. Uiteindelijk is het gelukt en het resultaat is 19 mei te horen.

De bands die mee doen:

Five Minute March
Five Minute March is sinds mei 2016 een rockband uit Utrecht. Het zijn vier vrienden die elkaar kennen door hun studie Psychologie en delen de passie voor rockmuziek. In deze formatie staan zij garant voor performance, sfeer en een springend publiek. Het eigen werk heeft inspiratie van bands als Red Hot Chili Peppers tot System of a Down en van Herman Brood tot Bulet For my Valentine.

Sunday at Eight
De retro pop band Sunday at Eight laat zich inspireren door muziek uit vervlogen tijden. In hun nummers zijn invloeden van bands als The Beatles, Queen en Madness terug te horen.
In de zomer van vorig jaar verscheen de eerste singel van de Leidenaars. `The Thrill“ deed het goed in alternatieve en onafhankelijke hitlijsten. Eind November volgde met The Game de tweede single. Op 28 januari bracht de band haar zelf getitelde debuut EP `Sunday at Eight`uit onder het label Current Music.

The Young River
Catchy melodieën, zoete harmonieën en veel snaargeweld, The Young River is een Nederlandse Pop/Rock band met invloeden uit de New Country en pop punk. De band bestaat uit gitarist en leadzanger Nick Jongejan, bassist Timmy Steenstra Toussaint en drummer Gijs de Waal die elkaar hebben ontmoet op de Rockacademie. Wat deze samenstelling zo uniek maakt is dat zij vanuit drie verschillende achtergronden een gezamenlijke liefde hebben voor countrymuziek. Grote voorbeelden voor de band zijn artiesten zoals: Keith Urban, Taylor Swift en All Time Low.

G.O.D
G.O.D is een speedrock band uit den Haag  geïnspireerd door Motorhead and Peter Pan Speedrock. In 2017 stond G.O.D op Parkpop en Baroeg Open. G.O. D staat garant voor 40 minuten speedrock.

Djangus
Once Upon a time it was written in The stones. DJANGUS is gevormd door 4 elementen die elkaar op hun muzikale reis tegen zijn gekomen. Maar wie of wat is Djangus? Djangus is een genre op zich. Met invloeden van Pop, Hardrock en Funk stellen de jongens van Djangus jou voor een unieke dansbare ervaring. POP en Blues composities worden versterkt door een toevoeging van minimale hoeveelheid van Metal.

The Redstone Circus
The Redstone Circus is een nieuwe rockband. De Muziek van The Redstone Circus is stevig, verleidelijk, vuig en verrassen vertrouwd. Het zijn Lyrische teksten die soms duidelijk de kaarten open op tafel leggen of soms mijmeren wegzweven met af en toe een cynische nasmaak. In haar korte bestaan klussen The Redstone Circus al aardig aan de weg en verzorgden zij onder andere optredens in zalen als Paradiso Paard-café en de Gonz. The Redstone Circus is entertainment.