Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Peel Slowly and See info

Zat 22 Feb | Theaterzaal | 19:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Peel Slowly and See 2019

 

Een maand voor de tiende editie, kondigt het Leidse festival Peel Slowly and See vandaag de laatste artiesten aan. Het programma wordt gecompleteerd met een handvol zeer uiteenlopende acts, typerend voor de muzikale breedte van het evenement. Zo is er de swingende Kaapverdische funaná van de Rotterdamse groep Tabanka, de dromerige liedjes van Mevrouw Tamara, het door de Universiteit Leiden afgevaardigde duo Guy Livingston & Ned McGowan, lokaal danscollectief DansBlok & het illustere Peel Slowly Soundsystem.

Hiermee zijn de laatste toevoegingen aan het kleurrijke palet van Peel Slowly and See 2020 voltooid. Het publiek kan op 22 februari acts uit diverse werelddelen en genres ontdekken. Van de Afghaanse traditionele muziek van Eleha Soroor, tot het energieke Londonse jazz-collectief Cykada. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het programma-schema, maar vaststaat dat Peel Slowly and See-bezoekers tussen Gebr. De Nobel, Scheltema en Marktsteeg 10 weinig hoeven te missen; de afstand tussen de drie podia is met een paar stappen te overbruggen.

Hierdoor kan men zonder moeite van de opzwepende Russische sensatie Shortparis, naar de verstilde folkrock van de Vlaamse band Isbells en van de experimentele electronica van de Britse Kayla Painter naar het Kaapverdiaanse feestje van Tabanka. Een aantal van de Nederlandse acts op Peel Slowly and See deed afgelopen weekend, op het jaarlijkse debutantenbal Noorderslag van zich spreken: de Amsterdamse gitaarband Personal Trainer en de intrigerende zangeres Lena Hessels werden in diverse recensies als hoogtepunten benoemd. En Neighbours Burning Neighbours uit Rotterdam vertrekt, voor ze in Leiden optreden, eerst nog op een uitgebreide Europese tour.

Peel Slowly and See begon in 2011 als initiatief van vrienden en medewerkers van platenzaak Velvet Leiden. Nieuwe ontdekkingen en een breed spectrum aan stijlen en genres staan centraal. Een team van programmeurs uit Leiden stelt een divers en spannend festival samen voor de nieuwsgierige liefhebber. De kaartverkoop is ondertussen flink op gang gekomen.

Het volledige programma op alfabetische volgorde:

Cantos Deus [NL]
Cykada [UK]
DansBlok [NL]
Lena Hessels [NL]
Isbells [BE]
Kefaya & Elaha Soroor [UK / AF]
Guy Livingston & Ned McGowan [curated by Universiteit Leiden]
Melle [NL]
Mevrouw Tamara [NL]
Neighbours Burning Neighbours [NL]
Oukje den Hollander [NL]
Kayla Painter [UK]
Personal Trainer [NL]
Peel Slowly Soundsystem
Ottla [BE]
Shortparis [RU]
Spoelstra [NL]
Tabanka [NL]

———————————————————————————-
Peel Slowly and See – Zaterdag 22 februari 2020
Lokaties: Gebr. de Nobel, Scheltema & Marktsteeg 10, Leiden
Ticket: €25,-
WEBSITE / TICKETS http://peelslowlyandsee.nl
——————————————————————-

Peel Slowly and See 2019 artwork