Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Peel Slowly And See presents BART WIRTZ TRIO info

Vri 3 Jul | Theaterzaal | 20:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Peel Slowly And See presents BART WIRTZ TRIO @ Scheltema Leiden

Toen eind februari de drukbezochte jubileumeditie van Peel Slowly and See plaats vond in Leiden, kon niemand bevroeden dat het, in plaats van het begin van het festivalseizoen, een abrupt einde betekende van alle publieksevenementen. Ruim 600 bezoekers zagen in Gebr. De Nobel, Marktsteeg 10 en Scheltema een vol programma aan lokale en (inter)nationale acts optreden. De diverse organiserende partijen achter het festival presenteren nu, tijdens de voor podiumkunsten droge maanden en in aanloop naar de volgende editie van het festival, verschillende kleinschalige muziekevenemten.. De eerste is vrijdag 3 juli in intieme jazzclub-setting met Bart Wirtz Trio.

In de zaal van Scheltema zijn stoelen beschikbaar voor vijftig bezoekers, duo’s en losse plaatsen, uiteraard met 1,5 meter afstand ertussen. Er zijn geen staanplaatsen in de zaal. Bestellingen van consumpties worden ter plekke opgenomen en geserveerd.

De technisch verfijnde altsaxofonist Bart Wirtz behoeft bijna geen introductie meer. Dat hij liefhebber is van diversiteit kun je aflezen aan de vele muziekstijlen (Jazz, Electronica, Hip-hop, Rock) waarbinnen hij opereert.

De Leidse saxofonist heeft inmiddels verschillende jazzprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Erasmus Jazzprijs, de Leiden Jazz Award, de Breda Jazzprijs en de Edison Jazzism Publieksprijs voor zijn album iDreamer.

Na zijn laatste album Beneath The Surface heeft hij de afgelopen jaren in meerdere groepen en projecten te hebben gespeeld. Nu legt Bart Wirtz weer de focus op zijn eigen akoestische trio. Alwaar deze ontdekkingstocht zal worden omgezet in verdere muzikale verfijning.

Na 2 jaar geleden op Peel Slowly And See te hebben gespeeld, we eindelijk weer live muziek kunnen ervaren en de nieuwe focus op het trio zijn we dan ook extra benieuwd naar dit optreden!

Bart Wirtz           -altsax
Kasper Kalf         -contrabas
Pim Dros             -drums

Voorafgaand aan het concert van Wirtz is er een kort vraaggesprek met interviewer Mark Siera over het leven als muzikant in tijden van Corona en zijn recente muzikale ontdekkingstocht. De avond bevat een korte pauze. De 50 beschikbare tickets kosten €10,- per stuk en zijn te vinden via https://www.chipta.com/tickets/event/29324/peel-slowly-and-see-presents-bart-wirtz-trio/

Zaal open: 20.30
Concert: 21.00

LET OP!
Voor dit concert zijn slechts 50 kaarten beschikbaar!

Lees, voordat je je kaartje koopt, goed de onderstaande veiligheidsregels!

 1. Kom niet naar Scheltema als jij of iemand in jouw huishouden zich niet lekker voelt. Stuur een email naar peter@peelslowlyandsee.nl en wij zorgen dat ticket(s) worden terugbetaald (exclusief 0,61 servicefee).
 2. Er zijn maximaal 2 tickets per persoon te koop.
 3. Zorg er voor dat je uiterlijk 21:00 aanwezig bent
 4. Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 5. Onze zaalmedewerker wijst je naar een plek met voldoende afstand van andere bezoekers
 6. Er zijn alleen zitplaatsen beschikbaar
 7. Was je handen voordat je naar ons toe komt. In Scheltema is ruimschoots zeep en desinfectiemiddel aanwezig.
 8. Volg de looproutes die wij aangeven en volg goed de aanwijzingen van ons personeel
 9. Vooraf, tijdens de pauze en na afloop van het concert is er gelegenheid tot het nuttigen van consumpties. Ons personeel zal actief rondlopen en uw bestelling ter plaatse opnemen en serveren. Betaal zoveel mogelijk met PIN.
 10. Houd rekening met ons en met elkaar!
 11. Voor nadere info kan contact worden opgezocht via peter@peelslowlyandsee.nl
 12. Door akkoord te gaan met deze voorwaarden, verklaar ik dat niemand in mijn groep last heeft van koorts, hoesten, keelpijn of verkoudheidsklachten. Als iemand een van deze klachten heeft bij het moment van bezoek, blijf ik thuis