Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Museum De Lakenhal: Industryday info

Don 16 Mei | | 10:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Museum De Lakanhal Industryday op donderdag 16 mei 2019 in Scheltema Leiden

Museum De Lakenhal organiseert deze middag speciaal voor Leidse kunstenaars en mensen die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector. Iedereen met interesse in deze onderwerpen is welkom! Deze uitnodiging mag daarom ook naar hartenlust worden gedeeld.

ProgrammaDe Kunstroute bestaat 25 jaar! Reden om aandacht te besteden aan het (Leids) kunstenaarschap anno 2019. Na een korte inleiding door Resi van der Ploeg over 25 jaar Kunstroute Leiden en de plannen voor dit jaar, zoomen we in en uit op zaken die van belang zijn voor kunstenaars in deze stad.

De inkomenspositie van kunstenaars is zwak, zo blijkt uit meerdere, onlangs gepubliceerde, onderzoeken. Niet alleen in Leiden is dat reden tot zorg, ook landelijk wordt hard gewerkt om die positie te verbeteren. Yvonne Grootenboer vertelt over de laatste ontwikkelingen. Vanuit Platform BK werkt zij aan een betere waardering van de beeldende kunst en een sterkere positie van iedereen die binnen de sector werkzaam is.

Stijn Belle is fotograaf en doet vanuit zijn werk recht aan het thema van de middag The Big(ger) Picture.

In aanloop naar 2022, het jaar waarin Leiden zich European City of Science mag noemen en Museum De Lakenhal een grote tentoonstelling rondom Kunst en Wetenschap organiseert, houdt kunsthistoricus Michael van Hoogenhuyze een lezing over ontmoetingen tussen kunst, wetenschap en ambacht, met de stad Leiden als bron en klimaat voor nieuwe ideeën. Hij gaat op zoek naar mogelijke nieuwe verhoudingen.

Aansluitend licht Lara Ummels haar functie als kennismakelaar toe. Wat kunnen kunstenaars wat haar betreft betekenen in ‘de stad als lab’?

12.00-12.30 uur – Inloop met koffie
12.30-12.45 uur – Welkom en inleiding door Resi van der Ploeg
12.45-13.15 uur – Yvonne Grootenboer
13.15-14.00 uur – Stijn Belle
14.00-14.15 uur – pauze
14.15-15.00 uur – Michael van Hoogenhuyze
15.00-15.30 uur – Lara Ummels

Meer informatie
Kosten: € 5,- per persoon, contant te betalen aan de kassa
Aanmelden: vóór 12 mei via kunstroute@lakenhal.nl
Locatie: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1 in Leiden
Meer informatie over de sprekers 

Kunstroute
Net als vorig jaren markeert de Industry Day het begin van de inschrijving voor de jaarlijkse Kunstroute. De Kunstroute vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 en zondag 22 september en geeft Leidse kunstenaars de gelegenheid om zich te presenteren aan een groot publiek. Half mei volgt er nog een email over de inschrijving voor de Kunstroute.

Graag tot ziens op 16 mei!