Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Licks & Brains w/ Eric Vloeimans KAARTEN AAN DEUR info

Woe 18 Sep | Theaterzaal | 19:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Beeldmateriaal Licks & Brains Try-out 'Electric Minds' w/ Eric Vloeimans in Scheltema Leiden op woensdag 18 september 2019

Woensdag 18 september houdt Licks & Brains een exclusieve album try-out van hun nieuwe EP “Electric Minds” in Scheltema Leiden. Op dit aankomende album staat een nieuwe elektronische sound voor bigbands waarin Licks & Brains Jazz combineert met Electronic Dance Music. Op donderdag 17 oktober gaat hij officieel in premiére in TivoliVredenburg Utrecht, maar in Scheltema Leiden speelt de band voor het eerst het hele album live, als try-out.

Entree: 10,- euro aan de deur of 10,50 euro online voorverkoop incl. servicekosten.

Dance voor bigbandsWaar bigbands in de hoogtijdagen van de swing in de jaren ’30 en ’40 het publiek in extase brachten met hun opzwepende dansmuziek is die rol tegenwoordig weggelegd voor DJ’s met hun electronische beats en grooves. Op “Electric Minds” heeft Licks & Brains de dance music van nu vertaald naar de energy en live experience van een bigband, zowel op de plaat als op het podium.

De band heeft het Leidse duo Bart Wirtz en Lukas Meijers bereid gevonden dit nieuwe album te produceren. Bart Wirtz heeft op zijn laatste plaat ‘Beneath the Surface’ laten zien invloeden uit de dance en hip-hop op smaakvolle wijze met jazz te kunnen combineren. Daarnaast is speciaal voor dit project dance-producer Oscar de Jong van het trio ‘Kraak & Smaak’ aangehaakt om het album de finishing touch te geven. Bandleider Rolf Delfos schreef ook voor dit zesde album de arrangementen, inclusief onverwachte licks, tags, riffs en andere wendingen.

Solo’s door Eric VloeimansTot slot heeft Eric Vloeimans, Nederlands meest avontuurlijke trompettist en meester in het gebruik van electronische effecten, enkele solo’s voor zijn rekening genomen. Licks & Brains en Eric Vloeimans staan inmiddels regelmatig samen op het podium met succesvolle optredens (“Spetterende show van achttienmans orkest”, Friesch Dagblad) in o.a. het Bimhuis Amsterdam, Het PAARD Den Haag en De Doelen Rotterdam. Daarnaast werkte Eric Vloeimans al eerder samen met Nederlands bekendste trance DJ Armin van Buuren.