Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Bestel uw kaarten AFGELAST: Hot House Jazz Leiden – Jasper Blom Boy Edgar Prijs Concert (vroeg concert), Zat 31 Okt 18:00

Vergeet niet eerst uw naam en e-mail adres in te vullen.

AFGELAST: Hot House Jazz Leiden – Jasper Blom Boy Edgar Prijs Concert (vroeg concert) tickets

Zat 31 Okt | Theaterzaal | 18:00 16 eur Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Afgelast

Update 23 oktober 2020:
Helaas hebben we dit evenement moeten aflasten, voor vragen of info mail naar luuk.kees@hothousejazz.nl.

Update 14 oktober 2020:
Hot House houdt de situatie en nieuwe maatregelen nauwlettend in de gaten. Op dit moment houden wij de mogelijkheid open dat het concert op 31 oktober door gaat. De opstelling in de theaterzaal van Scheltema was tijdens ons vorige evenement van 10 oktober veilig bij de geoorloofde 30 bezoekers. Mocht dit evenement doorgaan dan zal dit in een veilige omgeving gebeuren.


Hot House Jazz Leiden – Jasper Blom Boy Edgar Prijs Concert (vroeg concert)
Zaterdag 31 oktober 2020 van 18:00 tot 19:00 LET OP: Tijden zijn aangepast i.v.m Covid-19 regels / Toegang € 16,- LET OP: Tickets zijn alleen online te koop.

Meer informatie onderaan de afbeelding.

Jasper Blom Boy Edgar Prijs Concert in Scheltema Leiden op zaterdag 31 oktober

Jasper Blom (Geldrop, 1965) geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraan saxofonisten uit de Nederlandse jazzscene en streeft als componist naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Blom won twee keer de European Jazz Competition en is winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2019 , de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek.

Het Jasper Blom Quartet is een “all star bezetting” met de gitarist Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink die inmiddels 12 jaar bestaat en zes CD’s heeft uitgebracht. Kenmerkend voor het JBQ zijn de intelligente composities en improvisaties van saxofonist Jasper Blom, het gloedvolle spel van stergitarist Jesse van Ruller, het strakke en flexibele samenspel tussen ritmesectie en solisten, met in een hoofdrol de vermaarde Martijn Vink. Het kwartet speelt op internationale jazzpodia en festivals in binnen- en buitenland. De laatste jaren speelt het JBQ regelmatig met internationale solisten van naam. Het JBQ bracht onlangs onder de naam “Polyphony” een weergaloze dubbel CD uit met live opnames uit het BIMhuis met de Belgische trompettist Bert Joris en de Duitse trombonist Nils Wogram. In de “POLYPONY” serie gaat het Jasper Blom Quartet nu verder met de jonge Keulse jazz pianist Pablo Held die momenteel internationaal veel furore maakt. Pablo Held is het boegbeeld van een nieuwe jonge Duitse jazzgeneratie. Sinds hij van de European Concert Hall Organization de Rising Star Award kreeg, speelt hij over de hele wereld. Hij heeft inmiddels getoerd met de allergrootste jazzhelden van deze planeet, waaronder John Scofield en Chris Potter.

Jasper Blom rieten / gast Pablo Held piano / Jesse van Ruller gitaar / Frans van der Hoeven bas, Martijn Vink drums