Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

AFGELAST Groene Ideecafé: Kiez info

Maa 18 Maa | | 0:00 gratis Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands
!! AFGELAST !!
Wegens het niet doorgaan van de verkiezingscampagnes vanwege de recente gebeurtenissen hebben ook wij besloten om dit evenement te annuleren.

Verkiezingsbord 2019

Kiezen voor water in Rijnland, Zuid-Holland 

Groende Ideecafé Maart 2019Wie zorgt er voor droge voeten en voldoende schoon water voor iedereen in Leiden en omgeving? Met de Provinciale en Waterschapsverkiezingen voor de deur reden om in het Groene Ideecafé van 18 maart onze aandacht te richten op de rol die het Hoogheemraadschap van Rijnland speelt bij de realisatie van een rijke groenblauwe leefomgeving.

Rudi van Venetië van Staatsbosbeheer versterkt binnenkort de “geborgde zetel” Natuur bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Hij schets de hoofdlijnen van hoe de verenigde vergadering, bestuur en belasting van het waterschap werken en hoe het waterschap in samenwerking met de omgeving zorgt voor voldoende en schoon water voor alle gebruikers in de regio.

Water van goede kwaliteit én niet te weinig of veel, is nodig voor mens en natuur en voor een vitale en duurzame economie. Goede redenen dus om te gaan stemmen, voor ieder die betrokken is bij regionale groene en duurzame initiatieven. Het Ideecafé heeft daarom op 18 maart (kandidaat)bestuurders van het hoogheemraadschap uitgenodigd; mensen met ervaring en een visie op waterbeheer.

De belangrijkste punten op de verkiezingsagenda worden besproken, de belangen en tegenstellingen tussen de waterschapspartijen en hoe bewoners geraadpleegd of betrokken worden. Dagvoorzitter Aldert de Vries leidt de discussie tussen de zaal en de vertegenwoordigers van partijen.

Programma maandagavond 18 maart 2019

19.30     Zaal open, inloop verkiezingsmarkt
20.00     Opening Ckees van Oijen, Ideecafé
20.10     Waterbeheer in het hoogheemraadschap Rijnland: Rudi van Venetië, Staatsbosbeheer
20.40     Pitches van waterschapspartijen
20.50     Pauze
21.10     Kandidaat waterschapbestuurders delen hun visie op beheersopgaven met de zaal onder voorzitterschap van Aldert de Vries
22.00     Afronding en napraten aan de bar

Toegang is gratis; crowdfunding welkom! Aanmelden via Facebook of ideecafe@ideewinkel.nl
Voor meer informatie: Ckees van Oijen (06-27263520).