Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Funked Up XL uitverkocht

Vri 17 Maa | | 19:30 13 eur Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Voorverkoop: €12,50 + €0,50 servicefee via bovenstaande link

Zaalkassa: €15,-

Tijdens het Rhythm Groove & Bass Festival (www.rgbfest.nl) wederom een Funked Up XL. 7 acts verspreid over diverse zalen van Scheltema:
20.00 Zaal open
20.15 Kunst & Beatwerk
21.00 James & Black Soultet
21.45 Chet Vamp
22.30 The Upsessions
23.15 The Gwoof
0.00 Broken Brass Ensemble
0.00 Silent Disco
2.00 Einde

BROKEN BRASS ENSEMBLE

Broken Brass Ensemble is not your typical brass band. Ze bestaan uit één drummer en zeven koperblazers en blijkt een gouden formule en een ongekende festivalhit te zijn. In korte heeft de groep een flinke naam opgebouwd in Nederland. Maar hun energieke live-shows zorgde ook voor een uitverkochte tour in de UK. De basis is traditionele New Orleans-brass, gemengd met hiphop-, balkan-, funk- en bluesinvloeden. Maar wat vooral de reden van het succes is, is dat het acht super enthousiaste gasten bij elkaar zijn, die spelen met een volle bak aan energie.

http://bit.ly/2kRIPQn

 

THE UPSESSIONS

The Upsessions is een zevenkoppige formatie die de Jamaicaanse muziek uit de jaren 60/70 opnieuw tot leven brengt. Een strakke en swingende ritmesectie met vuige orgelthema’s, blazerssectie, mooie meerstemmige zang en catchy melodieën maken The Upsessions tot een bijzondere band met een unieke en zeer herkenbare sound. Met veel succes staat deze band al tien jaar op de planken en verspreiden ze hun liefde voor early reggae en ska met een ongekend enthousiasme.

De mannen stonden in hun groen/gele pakken al onder andere op Lowlands, Zwarte Cross, Mañana Mañana, This Is Ska Festival (DE), Paradiso, Heineken Music Hall en speelden zelfs het Carnaska festival in Brazilië plat. Ook hebben The Upsessions al honderden Europese clubshows en vier dikke albums op hun naam staan.

http://bit.ly/2l1B8cO

 

JAMES & BLACK SOULTET (USA/NL/BE)

Southern Texas soul meets funk & hip-hop

Je voelt het vanaf de eerste noot – dat ding dat je niet kunt beschrijven, dat je het weet is echt, maar je kan het niet zien. Dit is het gevoel dat je krijgt als je luistert naar iets zo puur en authentiek dat je weet dat er is veel meer aan de hand dan alleen muzieknoten en groove. Otis Redding had “het”, Nina Simone had “het”, Marvin Gaye en Etta James hadden “het”. Sommige mensen noemen “het” de spirit, ook wel bekend als ziel. James & Black is Guerrilla Soul. Ofwel Southern Texas Soul met funk & hip-hop.

Op Funked Up worden ze bijgestaand door de begenadigde bassist Arto Bojidan uit Leiden en de sublieme Belgische drummer Koen Mertens.

http://bit.ly/2m3mHD5

 

THE GWOOF

Gospel-Punk met donderende drums, een schreeuwende Hammond een grommende synth bass en een scheurende keel. Dat is de korte beschrijving van de gloednieuwe act The Gwoof!

Al een tijdje waren Boudewijn en Sander bezig met The Gwoof. Dit muzikaal strakke duo mistte iets na het opnemen van hun favoriete nummers. In een opwelling stuurde ze Patrick Tilon, beter bekend als Rudeboy van Urban Dance Quad, hun songs en die stond te popelen om een band te vormen met het duo. Binnenkort komen ze met hun debuut EP, maar eerst dus een ongetwijfeld daverende show op Funked Up.

http://bit.ly/2lrqRIa

 

CHET VAMP

Een originele middenweg tussen popmuziek en de alternatieve hoek. Chet Vamp schrijft herkenbare songs met invloeden uit verschillende lichte muziekstromingen: van 60s Beach Boys tot The Meters-achtige grooves. Het debuutalbum van de band rondom Xander van Dijk is in slechts 5 dagen live opgenomen zonder ook maar een noot van tevoren te repeteren. Dit om een spanning van het moment te creëren die je terug hoort in de muziek.

http://bit.ly/2lf6qvp

 

 KUNST & BEATWERK

Kunst & Beatwerk is een zevenkoppige politiek geëngageerde hiphopformatie opererend vanuit de thuisbasis Leiden. Middels muziek probeert men liefde, balans en vrede in jezelf en daarbuiten te verspreiden en het collectieve bewustzijn te vergroten.

http://bit.ly/2lrjW1n

 

STRIK & SIDEKICK’S SILENT DISCO

Strak zit nog altijd in verwegistan en dus een nieuwe sideKICK voor Strik. Wie? Dat ga je ervaren op 17 maart. In ieder geval zal het weer een onvervalste mix zijn via 2 kanalen: van klassieke JB funk tot ranzige diepe grooves.

http://bit.ly/2l1RSRc

 

LET`S GET FUNKED UP!