Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Funked Up @ LIFF info

Vri 8 Nov | Theaterzaal | 19:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Tickets: €12,50 via https://bit.ly/2M9kV2M  (+ €0,60 servicefee) & www.liff.nl + Zaalkassa

Tijdens en samen met het Leiden International Film Festival (31 oktober t/m 10 november, www.liff.nl) is er weer een Funked Up @ Scheltema Leiden. Is het een clubavond? Een minifestival? We weten het zelf ook niet. Hoe dan ook: veel funk, soul, afro, jazz, hiphop, rock, reggae en ska en veel gezelligheid. Het is weer gelukt om een aantal te gekke acts vast te leggen:

  • BROKEN BRASS ENSEMBLE
  • NEWÄRK aka Funkanizers
  • STRIK & STRAK’S SILENT DISCO
  • KILOKNALLERS
  • MUNGO BUNGO
  • DE NACHTELIJKE ESCAPADES

BROKEN BRASS ENSEMBLE Het 8 koppige Broken Brass injecteert de brass sound met een mix van hiphop, funk, soul, dance, jazz (en nog veel meer) en verandert het in een opzwepend mengsel van energie. Zo creëren ze een 2.0-versie van Brass. Met ruim 500 shows in NL, UK en de rest van de wereld is een ding gegarandeerd: Deze guys weten de zaal vakkundig plat te spelen.
Meer info over Broken Bass Ensemble via: https://bit.ly/2M6EKrx.

NEWÄRK aka Funkanizers Alles begint bij passie en liefde voor Muziek. Maar dat is niet genoeg. Talent is ook handig. Muzikanten met wie de chemie zodanig is dat het tot ontploffen komt. Dat is Newärk! (voorheen Funkanizers). 6 Jonge muzikanten die het bovenstaande delen. Die elkaar verbazen, optillen en op een niveau zetten waarvan ze zelf niet wisten dat ze daar al zijn. Newärk tilt elke show tot aan het kookpunt. Een smeltkroes van groovende funk, moderne oldschool en verbindende positieve vibes. Op veler verzoek weer terug in Scheltema Leiden!
Check hier de video van hun vorige Funked Up show > https://bit.ly/2MAGo5c.

STRIK & STRAK’S SILENT DISCO We weten het niet helemaal zeker, maar dit zou wel eens de meestgeboekte act op Funked Up kunnen zijn en met recht! Begonnen achter de bar en nu vrij in het wild draaien ze de lekkerste platen! Plaatjes die gewoon AL-TIJD lekker klinken. Van JB funk funk t/m smerige dikke grooves en van old skool Hip-Hop t/m oude (funky) classics. Op Funked Up draaien Strik & Strak tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Hoe? Koptelefoon op je hoofd > Silent Disco time! >  lekker switchen tussen 2 kanalen.
Meer info over Strik & Strak Silent Disco via: http://bit.ly/2l1RSRc.

KILOKNALLERS November is misschien een beetje te koud voor de Straat-ska-formaltie De KiloKnallers, dus we halen ze naar binnen! Achtkoppig sterk, muzikaal testosteron neemt jong en oud mee op een muzikale trip door de wereld van de Ska uit de jaren 50,60. Een feestje maken samen met je publiek, is hun devies. Dat dit geheel wederzijds is bleek uit de vele (publieks)prijzen die ze wonnen in hun nog korte bestaan.
Meer info over KiloKnallers via: https://bit.ly/35scJ5q.

MUNGO BUNGO Het gloednieuwe Mungo Bungo is een 5 koppige groove machine gaat volledig voor een live optreden. Hun muziek is gebaseerd op grooves & improvisatie, gekleurd door invloeden van de Balkan, West en Zuid Afrika en hedendaagse muziek. Met bandleden vanuit de hele wereld kan dit ook nauwelijks anders en brengt ieder bandlid z’n unieke smaak aan het groepsgeluid.
Wat je mood ook is, zodra ze spelen you’ll be moving, swaying, spinning, shaking, jiggling, wiggling, bouncing & grooving.
Meer info over Mungo Bungo via: https://bit.ly/2M7KXDD.

DE NACHTELIJKE ESCAPADES Vijf jonge muzikanten uit Leiden met een onuitputtelijke liefde voor muziek en een onmiskenbaar eigen geluid. Ze spelen naadloos hiphop, reggae, jazz en funk aan elkaar, resulterend in een vernieuwende en originele sound. Dit in combinatie met hun Nederlandstalige, poëtisch rijke teksten – die geen tekort kennen aan humor – en een flinke dosis energie maakt hun muziek tot een vrolijke, verrassende en unieke ervaring. Hun live optredens zijn een viering van de vrijheid van muziek – simpeler gezegd, EEN FEESTJE!
Meer info over De Nachtelijk Escapades via: https://bit.ly/2VzbLQl.

Deze editie wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds & Scheltema Leiden.

Flyer van Funked Up @ LIFF op vrijdag 8 november 2019 in Scheltema Leiden