Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Funked Up @LIFF info

Zat 10 Nov | | 19:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Tickets: €15,- via bovenstaande ticketlink (+0,50 service fee), www.liff.nl, Plato & Velvet in Leiden.

Tijdens en ism het Leiden International Film Festival (2 t/m 11 november, www.liff.nl ) is er weer een Funked Up @ Scheltema Leiden. Is het een clubavond? Een minifestival? We weten het zelf ook niet. Hoe dan ook: veel funk, soul, afro, jazz, hiphop, rock, reggae en ska en veel gezelligheid. Het is weer gelukt om een aantal te gekke acts vast te leggen:

TenTemPiés

Het is tijd om je dansschoenen uit het vet te halen, want TenTemPiés gaan weer op tour! In maart 2018 vierde de Amsterdamse band met Chileens bloed hun tienjarig jubileum met hun grootste headline show ooit, een zinderende avond in de grote zaal van Paradiso. Het zomerse zestal is nog lang niet uitgefeest en zet hun jubileumjaar door en slaat hierbij Leiden gelukkig niet over! TenTemPiés zat de afgelopen jaren niet stil. Dat is ook wel lastig met hun aanstekelijke mix van rock, reggae, ska en rumba. Shows & festivals in zowel binnen- als buitenland werden omgetoverd in een waar volksfeest.

http://bit.ly/2MUiBtD

Destructive Penguins

4 jaar geleden stond deze band voor het eerst op Funked Up, inmiddels zijn de Destructive Penguins letter en figuurlijk volwassen geworden. Iedere keer dat we de groep tussentijds zagen werden we aangenaam verrast door de verdere groei in muzikaliteit en show. De muren tussen hiphop, jazz, funk, rock en reggae zijn inmiddels vakkundig gesloopt en zodoende een ijzersterke eigen sound gecreëerd. Met het credo “It’s all about the energy and positive vibes” belooft het een wervelende show te worden.

http://bit.ly/2O0zyaB

Animals of the Forest

The Animals of the forest came to dance! Dit nieuwe Leidse concept probeert het innerlijke beest in je naar boven te krijgen met afrobeat, space disco, italo en tribal house.

Waan je in een Afrikaans bos door het enthousiasme, de muziek, de live drumshow en de visuals.

African disco together with good vibes!

http://bit.ly/2OGmdkY

Strik & Strak’s Silent Disco

Strik & Strak draaien al meer dan 10 jaar samen. Begonnen achter de bar en nu vrij in het wild draaien ze de lekkerste platen! Plaatjes die gewoon AL-TIJD lekker klinken. Van JB funk funk t/m smerige dikke grooves en van old skool Hip-Hop t/m oude (funky) classics. Op Funked Up draaien Strik & Strak tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Hoe? Koptelefoon op je hoofd > Silent Disco time! >  lekker switchen tussen 2 kanalen.

http://bit.ly/2l1RSRc

Muji Roux

Het kersverse Muji Roux speelt hip hop met een dansbaar randje. ‘Muji’ is een zelf verzonnen woord dat de band gebruikt als bijvoegelijk naamwoord: ‘Muji lekkere mosterd’, ‘Muji koude zee’, ‘Muji lekkere haring’, of: ‘Muji lekkere koude haring met mosterd’. ‘Roux’ komt van het Franse dorpje Le Roux waar de mannen na een jam weekend besloten om hun leven op drastische wijze te veranderen door als band verder te gaan. Muji Roux combineert diepe oldschool baslijnen met catchy melodieën dat in combinatie met meestal Amerikaanse rap en zang (dus niet Engels) voor een energieke show zorgen. Ze hebben deze zomer op grote festivals gestaan en zijn klaar om Funked up op zijn kop te zetten!

http://bit.ly/2znYwbE

Get The Funk Outta My Kitchen

Healthy Funk. Zo beschrijft de spiksplinternieuwe Haagse groep Get The Funk Outta My Kitchen de muziek die ze maken. De artiesten die de band het meeste inspiratie gaven zijn The Meters, The Red Hot Chili Pepers, Marcus Miller en The Average White Band. Nieuwsgierig geworden? Kom snel je keuken uit en ga vroeg naar Scheltema want zij mogen het spits afbijten!

http://bit.ly/2znpWhV