Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Funked Up 02-10-2019 info

Woe 2 Okt | Theaterzaal | 19:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Speciaal voor deze eerste 2 oktober editie is er extra uitgepakt met een killer line-up:

Poster Funked Up op woensdag 2 oktober 2019 in Scheltema Leiden

Tickets: €10,- / €12,50  via https://bit.ly/2zg6uTp
Toegankelijk voor alle leeftijden (18- onder begeleiding van een meerderjarige).
Tijden: 21.00 – 4.00 (deur sluit 2.00) – Timetable vind je onderaan dit bericht.
FB-event: https://bit.ly/2P9Rmlu

In aanvulling van de vele coverbands en dance-DJ’s in de stad viert Funked Up het liefst Leidens ontzet met eigenzinnige bands & DJ’s. Acts die gaan voor de ruigste en fijnste funk, soul, jazz, hip-hop, brass, afro, reggae, rock, Motown & Jimi Hendrix.

GALLOWSTREET Gallowstreet, vernoemd naar de Galgenstraat in Amsterdam, is een twaalfkoppige brassband geïnspireerd door de geluiden van de stad. De straat lonkt en het koper klinkt. Gallowstreet speelt eigentijdse composities op het snijvlak van hip-hop, house, jazz en filmmuziek gebracht met punkattitude. Een goedlachs broederschapsverbond met een formidabel arsenaal aan koper, riet en slagwerk serveert een wervelende show waar extase en ontroering om voorrang vechten bij een tot uitzinnige hoogtepunten geblazen publiek. Een onwaarschijnlijke samensmelting van de second line en de moshpit; waar gefeest moet worden is Gallowstreet dienstbaar. Van Lowlands tot Funked Up!
Meer informatie over Gallowstreet via https://bit.ly/33OkIcd.

DESTRUCTIVE PENGUINS 5 jaar geleden stond deze band voor het eerst op Funked Up, inmiddels zijn de Destructive Penguins letter en figuurlijk volwassen geworden. De muren tussen hiphop, jazz, funk, rock en reggae zijn inmiddels vakkundig gesloopt en zodoende een ijzersterke eigen sound gecreëerd. Afgelopen mei stonden ze nog met een dijk van een show in de Melkweg (https://bit.ly/31Wscbk). Met het credo “It’s all about the energy and positive vibes” belooft het een wervelende show te worden.
Meer informatie over Destructive Penguins via http://bit.ly/2zpJW2y.

TENZERS Deze broers ademen muziek met hun werk als dj’s, producers en als co-owners van het Super-Sonic Jazz label. Open-minded en veelzijdig combineren ze disco, jazz, afro, Detroit, Chicago en alles wat hen beweegt. Als ware muzikale kameleon’s weten ze de vibe goed aan te voelen en verder te versterken met behulp van hun intense muzikale passie en hun rijke muziekselectie.
Meer informatie over Tenzers via http://bit.ly/2OF4Wff.

MONTIS, GOUDSMIT & DIRECTIE Dansbare Hammond Soul Jazz met een absolute killer line-up!
Gitarist Anton Goudsmit herken je van z’n ontembare energie en gevoel voor groove en humor. Jarenlang bij New Cool Collective bestormde hij (inter)nationale podia om daarna met z’n eigen formatie The Ploctones de bühne te veroveren. Cyril Directie maakte eerder deel uit van Kane, Total Touch, The Postmen, Candy Dulfer, New Cool Collectie, mocht vorig jaar een eigen drumstel maken in het programma “De Nieuwe Stradivarius” en moest recentelijk na 4 afleveren afhaken als “slimste mens van Nederland”. Hammondbeest Frank Montis speelt in verschillende formaties zoals Licks & Brains en tot voor kort Gare Du Nord. Live gaat het alle kanten op met dit funktrio: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.
Meer informatie over Montis, Goudsmit & Directie via http://bit.ly/2sLeGKW.

BALD AS LOVE Bald as Love is een band van vrienden die maar al te graag jammen op de muziek van Jimi Hendrix. Gitarist/ Zanger Heyn Linger, bassist Joost van der Graaf & drummer Martijn Groen zijn drukbezette muzikanten in verschillende acts met uiteenlopende stijlen. Maar de gezamenlijke liefde voor de legendarische Jimi Hendrix heeft ze bijeengebracht. Een ode aan de wellicht meest onderschatte funkgrootheid kan simpelweg niet ontbreken op Funked Up.
Meer informatie over Bald as Love via http://bit.ly/2ELkCFq.

FUNKY VINYL’S SILENT DISCO FunkyVinyl is een DJ-collectief van 15 vinyl-DJ’s uit Leiden, Amsterdam & Haarlem. Vrijdag 1 november organiseren ze een eigen evenement in Scheltema Leiden: Leiden Soul Night
Verspreid over 2 kanalen zal allerlei groovende soul en funk op de dansvloer afkomen. Met een koptelefoon op kun je dus schakelen tussen 2 kanalen.

timetable funked up in scheltema leiden op woensdag 2 oktober 2019TIMETABLE

Zaal open: 21:00
Zaal sluit: 02:00
Einde: 04:00

Deze editie van Funked Up is mede mogelijk gemaakt door Scheltema Leiden, Fonds 1818, Prins Bernard Cultuurfonds en de gemeente Leiden.