Cultuuragenda

« Terug naar alle evenementen

Beat-Meet info

Zat 27 Okt | | 11:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

INTERNATIONALE BEATLES’ VERZAMELAARS BEURS
IN LEIDEN OP ZATERDAG 27  OKTOBER 2018.

The Beatles zijn al meer dan 45 jaar “uit elkaar”, maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!

De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen “klassiek” genoemd worden. Het nummer “Yesterday” werd zelfs verkozen tot “song van de (twintigste) eeuw”.

48 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de “fab four” gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen!

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zaterdag 27 oktober terecht in Scheltema Leiden aan de Marktsteeg 1 (hoek Oude Singel) in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 39ste keer, “BEAT-MEET” plaats vindt.

Op deze Beatlesbeurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn. Er zijn standhouders uit binnen- en buitenland, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld, zelfs vanuit Japan en de USA, naar Nederland!! Er zijn ook stands van de Beatles Fanclub, de Paul McCartney Fanclub en er is een bijzondere presentatie van Jan Cees ter Brugge (AVRO/TROS TV, Fab4cast, Beatles in Holland) en Anne Hurenkamp (Beatlestalk, blogspot) ) met als thema “50 jaar Beatles White Album 1968-2018”.  Aan verdere uitbreiding van het programma wordt nog gewerkt !

Bezoekers kunnen tevens Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren.