Cultuuragenda

Onlangs aangekondigde evenementen.

Gin Festival Leiden info

Zon 24 Maa | | 13:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Voor de allereerste keer strijkt het Gin Festival dit jaar ook neer in Leiden! Op zaterdag 23 en zondag 24 maart kun je in het Scheltema van honderden geweldige merken uit binnen- en buitenland komen drinken. Er kan volop worden geproefd, dat is bij de entreeprijs inbegrepen, alleen als je een mix wilt drinken reken je deze af.

Bij Gin Festival Leiden zullen vele ‘ginhuizen’ aanwezig zijn met eigen stands, waarbij bezoekers van alles kunnen proeven en eindeloze combinaties van mixjes kunnen drinken. Een proefglaasje zit dan ook bij de entreeprijs inbegrepen. Daarnaast kan men genieten van hapjes en gezellige deuntjes.

Tickets voor zondag 24 maart via http://bit.ly/ticketsginfestivalleiden 

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.ginfestival.nl/gin-festival-leiden/

 

Bestel uw kaarten Blues & Rock on Sunday, Zon 31 Maa 13:30

Vergeet niet eerst uw naam en e-mail adres in te vullen.

Blues & Rock on Sunday tickets

Zon 31 Maa | | 13:30 9 eur Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

LINE-UP

Yesterday’s Papers

Out of the Blue(z)

Blues & Rock Crazy piano’s

Pair of Kings, Scheltema Café

Aanvang 13:30

Locatie: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1 Leiden

Entree: € 9,- via deze website of € 10,- aan de deur

Blues & Rock on Sunday in Scheltema Leiden flyer (maart 2019)

Spinvis 2019 uitverkocht

Don 4 Apr | | 20:30 21 eur Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Spinvis in Scheltema Leiden

Spinvis komt voor een concert naar Scheltema Leiden. En dat betekent een avond lang genieten van een reeks geweldige nummers. Niet alleen oud materiaal, zoals Ik wil alleen maar zwemmen, Bagagedrager en Kom terug, maar hij speelt en zingt ook nummers van zijn breed bejubelde album Trein/Vuur/Dageraad uit 2017. Samen met zangeres en celliste Saartje Van Camp staat Spinvis garant voor een avondvullend muzikaal avontuur.

Tickets: € 21,00 (inclusief servicekosten).

Credits foto: Erik de Jong

Bestel uw kaarten Funked Up, Vri 5 Apr 20:30

Vergeet niet eerst uw naam en e-mail adres in te vullen.

Funked Up tickets

Vri 5 Apr | | 20:30 15 eur Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Funked Up Facebook banner editie 05-04-2019 in Scheltema Leiden

Tickets: €15,- online via deze site of via Plato & Velvet in Leiden.

Is het een clubavond? Een minifestival? We weten het zelf ook niet. Hoe dan ook: veel funk, soul, afro, jazz, hiphop, rock en veel gezelligheid. Het is ook op deze Funked Up van 5 april 2019 weer gelukt om een aantal te gekke acts vast te leggen:

FUNKANIZERSAnderhalf jaar terug braken ze al de tent af bij Funked Up, toen nog onder de oude naam Funky Organisers. Hun groovende funk gemixt met moderne oldschool brachten ze alsof hun leven er vanaf hing. Op veler verzoek dan ook weer terug in Scheltema!
https://bit.ly/2SERfzM

GUMBO KINGSMet net hun debuut-ep op zak zijn The Gumbo Kings een vijfkoppig soulmonster uit de Nederlandse Delta. Ze brengen je een echte gumbo van New Orleans Funk, Rhythm ’n Blues and Soul.
https://bit.ly/2EeG7Ay

STRIK & STRAK’S SILENT DISCOVan JB funk funk t/m smerige dikke grooves en van old skool Hip-Hop t/m oude (funky) classics. Plaatjes die gewoon AL-TIJD lekker klinken. Op Funked Up draaien Strik & Strak tegelijkertijd in dezelfde ruimte. Hoe? Koptelefoon op je hoofd > Silent Disco time! > lekker switchen tussen 2 kanalen.
http://bit.ly/2l1RSRc

BANANA SAVANNAH“Good vibes and positive energy.” Dat is waar het bij deze groove-gerichte band om draait. De invloeden van bands als The Meters, Curtis Mayfield, en Parliament-Funkadelic zijn goed terug te horen in hun nummers en met hun hedendaagse kijk op de 70’s maken zij funk weer “fresh”.
https://bit.ly/2EdOkoT

FIKSVurig, stoer, energiek en sexy. Dat is de nonchalante nederfunk van Fiks! Met aangrijpende melodieën en vlijmscherpe Nederlandse teksten zegt deze 5 koppige Haagse band waar het op staat.
https://bit.ly/2BFquAy

VINOFRAUSAls afsluiter in de kleine zaal zal DJ Vinofraus achter de draaitafels komen te staan: verwacht van hem dansbare soul, funk, breakbeat, hipho & electroswing

Let’s get Funked Up!

Funked Up Flyer editie 05-04-2019 in Scheltema Leiden

BEAT-MEET info

Zon 7 Apr | | 11:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

INTERNATIONALE BEATLES’ VERZAMELAARS BEURS
IN LEIDEN OP ZONDAG 7 april 2019.

The Beatles zijn al bijna 50 jaar “uit elkaar”, maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!

De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen “klassiek” genoemd worden. Het nummer “Yesterday” werd zelfs verkozen tot “song van de (twintigste) eeuw”.

49 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de “fab four” gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen!

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zondag 7 april terecht in Scheltema Leiden aan de Marksteeg 1 (hoek Oude Singel) in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 40ste keer, “BEAT-MEET” plaats vindt.

Op deze Beatlesbeurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP’s, singletjes, CD’s, DVD’s, boeken, bladen,video’s en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn. Er zijn standhouders uit binnen- en buitenland, dus het aanbod zal spectaculair zijn. Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Japan en de USA) naar Nederland!! Er zijn ook stands van de Beatles Fanclub en de Paul McCartney Fanclub.  Beatles researcher en schrijver Kevin Roach uit Liverpool is onze gast .  Marie Darwin komt ook uit Liverpool en zij is Liverpool Beatles Tour Guide en weet dus alles van alle bezienswaardigheden in Liverpool, ze schreef ook twee Beatles boeken voor kinderen die ze in Leiden verkoopt en signeert. Ook te gast is Samuel Coomans uit Belgie, hij is samensteller van de Beatles Worldwide Discography boeken. Hij verzorgt in Leiden een unieke tentoonstelling van zeldzame Beatles platen uit de hele wereld . En er is live Beatles en Sixties muziek van Xavier Baudet en Andrew Vroomans.  Aan verdere uitbreiding van het programma wordt nog gewerkt.

Bezoekers kunnen tevens Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren.

Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking met www.beatlesfanclub.nl, de best bezochte Nederlandstalige Beatles website.

“BEAT-MEET 2019” in Leiden is open van 11-16 uur. De entré bedraagt 5 Euro.

Beat-Meet 2019 mag je als Beatlesfan niet missen!

Voor meer informatie: Franck Leenheer 071-5131323.

Beat Meet 2019 in Scheltema Leiden

Science Café Leiden: Nanodeelt info

Din 9 Apr | | 20:00 gratis Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Onderwerp: Nanodeeltjes in het milieu

Ontmoet Martine Vijver, hoogleraar Ecotoxicologie aan de Universiteit Leiden.

Toegang: Gratis
Locatie: Scheltema Leiden, Marktsteeg 1 te Leiden.
Aanvang: Muziek: 19.40 uur; Lezing: 20.00 – 20:45 uur; Discussie ca. 21.05; Einde ca. 22.00 uur.
Muziek: Pattiwael & Nanuru
De typerende warme stem van Mirjam Pattiwael wordt begeleid door het net zo uitgesproken en warm gitaargeluid van Pieter Nanuru. Zij brengen intieme liedjes met af en toe een ‘rode peper’.

Geïnteresseerd in wetenschap in de breedste zin des woords? Zin om meer te weten te komen en in discussie te gaan over controversiële onderwerpen in de wetenschap? Onder het genot van een drankje en in een gezellige, informele sfeer? Dan is het Science Café Leiden iets voor jou. In een Science Café kom je alles te weten over een onderwerp uiteenlopend van ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe spelling’. Nadat één of meerdere wetenschappers over het onderwerp hebben verteld, is er tijd om vragen te stellen en mee te discussiëren. Met live muziek of een uitgesproken column, altijd gezellig, informeel en gratis toegankelijk.

Voor meer informatie over het onderwerp kunt u terecht op :http://sciencecafeleiden.nl/agenda/.