Cultuuragenda

Onlangs aangekondigde evenementen.

GLOW! info

Zat 6 Sep | Theaterzaal | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

To start off this new dance year LTD Dance School presents: GLOW! The brightest party in Leiden. :)

 

When: Saturday, September 6th 2014

Time: Door opens at 20.00

Tickets: Early Birds €10,- | At the door €12,50

*First drink is on us

 

Line up:

- Logan Keller (experimental hiphop)

- DJ Vinofraus (funk, soul, breakbeat & electroswing)

- Avyro (house)

———————————————————————————————————————-

NEON – ELECTRO – LOVE – HOUSE- BEATS

THROUGH – FUSION – DJ’S – DANCE – PARTY

JAZZ – BODY ART – BLACK LIGHT – HIPHOP

———————————————————————————————————————-

Getting tickets:

1. Send an email to info@lovethroughdance.nl with your name and don’t forget to add ‘GLOW’

2. Transfer the money to: NL14INGB0006250933; Love Through Dance Dance School

3. Wait for a confirmation mail and ticket!

*Party is for ages 18+ *

*Cool fact: The more people dance with us at this event, the more tickets we sell, the more money we can bring to our project in Zimbabwe this October!*

*It’s also possible to buy tickets during our trial classes and workshops!

http://www.lovethroughdance.nl/#Trial-Classes

<http://www.lovethroughdance.nl/#Trial-Classes>*

 

LTD Foundation & Dance School

www.lovethroughdance.nl

Science Café Leiden info

Din 9 Sep | | 20:00 gratis Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Wetenschap voor iedereen

Geïnteresseerd in wetenschap in de breedste zin des woords? Zin om meer te weten te komen en in discussie te gaan over controversiële onderwerpen in de wetenschap? Onder het genot van een drankje en in een gezellige, informele sfeer? Dan is het Science Café Leiden iets voor jou. In een Science Café kom je alles te weten over een onderwerp uiteenlopend van ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe spelling’. Nadat één of meerdere wetenschappers over het onderwerp hebben verteld, is er tijd om vragen te stellen en mee te discussiëren. Met live muziek of een uitgesproken column, altijd gezellig, informeel en gratis toegankelijk.

Frédérique Spigt info

Zon 14 Sep | | 20:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Frédérique Spigt in Scheltema

De Rotterdamse zangeres en liedjesschrijver Frédérique Spigt komt met haar band naar Leiden. Op zondagavond 14 september geeft ze een avondvullend concert in Scheltema.

Samen met haar 3-koppige band brengt ze een avond muziek en entertainment onder de titel ‘The Medicine Show’ ontleend aan de befaamde medicine shows in Amerika. ‘The Medicine Show’ is een magische mix van folk, country en blues verweven met theatrale elementen. Reis met La Spigt mee naar Mexico. Beluister The Great Grim Reaper en vrees de dood niet meer, maar dans! Frédérique Spigt, Jan van der Meij, Janos Koolen en Joost van Es trakteren je op meeslepend muziektheater in zijn meest oorspronkelijke vorm: die van de traditional good old American Medicine Show.

De veelzijdige Frédérique Spigt (57) begon haar carrière bij de succesvolle rockband I’ve got the bullets. Daarna verkende ze vol overgave vele muziekgenres en altijd slaagde ze in haar zoektocht. In 1998 haalde ze bijna het Eurovisie Songfestival met het door Huub van der Lubbe geschreven ‘Mijn hart kan dat niet aan’. Tussendoor stond ze ook in het theater en speelde ze in films.

Het concert ‘The Medicine Show’ van Frédérique Spigt begint om 20:30 uur (deur open 20:00 uur). Kaarten kosten 15 euro pp. en zijn te bestellen via info@quitequiet.nl. Het nagenoeg complete voorjaarsprogramma van QuiteQuiet vindt u op www.quitequiet.nl.

Frederique Spigt - Alles

Scheltema Filmquiz info

Woe 17 Sep | | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

In samenwerking met het Leids International Film Festival organiseren wij maandelijks een nieuwe filmquiz. 

Aanvang: 20.00
Deelname: 10 EUR
Teams: Max. 5 mensen per team

QuiteQuiet info

Woe 24 Sep | | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

QuiteQuiet is de plek waar de muziek overheerst in een muisstille ambiance.
Met vanavond: A Balladeer en Valentina Eléni

Deur: 20:00 / Aanvang: 20:30
Entree 7,50

Reserveren: info@quitequiet.nl
www.quitequiet.nl

Dubbelprogramma Tom L info

Zon 12 Okt | Theaterzaal | 14:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Twee voorstellingen voor de prijs van één! Deze jonge cabaretiers hebben de krachten gebundeld om samen op tour te gaan. Omdat dat veel gezelliger is, en op onverklaarbare wijze ook meer mensen komen kijken. Ga dat zien voordat ze oud, bekend, arrogant en onbetaalbaar zijn!

Tom Lash
FUBAR. Zo heet deze voorstelling. Als je niet weet wat het betekend google je het maar. Nederland is FUBAR. Deze generatie is FUBAR. Het onderwijs is FUBAR. Alles is FUBAR. En daar hoeven we niet trots op te zijn. Maar we gaan er wat aan doen.

Tom Lash (25 juni, 1994) begon op z’n zevende bij het Koorenhuis in Den Haag met toneelcursussen. Na 10 jaar besloot hij eens iets nieuws te proberen, en maakte een cabaretvoorstelling. Tot zijn stomme verbazing belandde hij daarmee in 2012 in de finale van Cameretten, het oudste cabaretfestival van Nederland (met zijn toen 18 jaar als jongste finalist ooit). Het jaar erna stond hij ook nog in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Rajko en zijn broer
Hij was drie en hij was nul. Yuri en Rajko Disseldorp ontmoetten elkaar thuis. En wat doe je als je in een wereld wordt gegooid waar je ook niet om hebt gevraagd? Dan ga je samen zoeken en ontdekken. Als kind en nu als jongvolwassenen in een drie kwartier durend cabaretprogramma. Samen. Omdat dat het fijnst is, het leukst en het grappigst. De broertjes brengen je van alles en je zult niet verveeld raken. In een saai, degelijk cabaretprogramma heeft het duo ook geen zin. Ze willen de wereld positief laten ontploffen, door de war schudden en daarna maar zien wat er gebeurt. Durf je het aan?

Yuri Disseldorp (10 september, 1990) zat ooit, als vakantiebaantje, in het kikkerpak van attractiepark Duinrell. Via vele omwegen is hij belandt op de Amsterdamse Toneel – en Kleinkunstacademie waar hij momenteel studeert. Rajko Disseldorp (22 oktober, 1993) was op 6-jarige leeftijd te zien bij Praatjesmakers. Via vele omwegen belandde hij, als stand-up comedian, onder andere op televisie bij The Comedy Factory (RTL4).

Entree 5 euro.