Cultuuragenda

Onlangs aangekondigde evenementen.

Theatercafe Leiden info

Zon 27 Apr | | 14:30 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

In de grote theaterzaal van Scheltema staan de tafels in café-opstelling klaar, de kaarsen branden, het barpersoneel spoelt de glazen, artiesten warmen zich op voor hun act en het publiek stroomt langzaam binnen. Het is zondag 27 april, rond half 3. Tijd dus voor een volgend Theatercafé Leiden. Je bent van harte welkom. De toegang is gratis.

Tienerdisco TOFF info

Woe 30 Apr | Theaterzaal | 19:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

De volgende TIENERDISCO TOFF in het thema van LAS VEGAS!!!!!

Woensdag 30 april van 19.00 tot 23.00 met een gruwelijke LIVE optreden van LIEFDESZIN & ALEXX & FLINKE JONGEN & MEXXI!! Een mooie invulling van je meivakantie! Daarnaast zullen DJs Active Sounds, Alex Invar, Fazzmag, Andres Odijk, Swen S, DJ BryBeat & Arne, Hosted by MC Don Espresso ook aanwezig zijn om jou te entertainen met de vetste muziek!

 LOCATIE:

Scheltema Leiden (10 minuten van Station Leiden) Marktsteeg 1 Leiden

De voorverkoop kaarten zijn 8 EURO INCLUSIEF 1 CONSUMPTIEMUNT en deurverkoop € 10,- inclusief 1 consumptiemunt.

 Verkooppunten:

Kledingwinkel PIECE of CAKE || Haarlemmerstraat 39, Leiden.

 

Online tickets:

https://shop.ticketscript.com/channel/web2/get-dates/rid/5RQW9KKB/eid/206600/language/nl/format/html

 

Datum: Woendag 30 april (19.00-23.00 uur » deuren sluiten om 21.00uur) LIVE ON STAGE: LIEFDESZIN & ALEXX & FLINKE JONGEN & MEXXI

Line-up: DJs Active Sounds, Alex Invar, Fazzmag, Andres Odijk, Swen S, DJ BryBeat & Arne, Hosted by MC Don Espresso

Musicgenres: HOUSE, RnB, TOP40 & MORE…..

Prijs: Voorverkoopkaarten € 8,- inclusief 1 consumptiemunt || Deurverkoop € 10,- inclusief 1 consumptiemunt

Leeftijd: 12 t/m 16 jaar

 

Voor meer info:

www.facebook.com/tienerdiscotoff

www.twitter.com/tienerdiscotoff

www.instagram.com/tienerdiscotoff

www.soundcloud.com/tienerdiscotoff

www.youtube.com/tienerdiscotoff

LISFE info

Don 1 Mei | Theaterzaal | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Leiden International Short Film Experience (LISFE): 1, 2, 3 Mei in Scheltema, Leiden

De zesde editie van LISFE vindt plaats op 1, 2, en 3 Mei 2014 en zal Scheltema, Leiden omtoveren tot een podium voor film, muziek en kunst.

Dit jaar heeft LISFE 1700 short films ontvangen, waarvan 102 films uit 39 verschillende landen zijn geselecteerd. De verscheidenheid van de geselecteerde films weerspiegelt de culturele diversiteit van de filmliefhebbers die het festival ieder jaar bijwonen. Alle films zijn in het Engels ondertiteld, waardoor ze geschikt zijn voor een internationaal publiek.

De geselecteerd films zijn verdeeld in twee categorieën: de Officiële Competitie en de Officiële Selectie. De Juryprijs zal worden uitgereikt aan een van de 15 films in de Officiële Competitie. De winnende film zal worden geselecteerd door een professionele jury, bestaande uit de Nederlandse producente Mardou Jacobs, filmmaker Mirjam van Veelen en Wytze Koppelman. De films van de Officiële Selectie maken kans op de Publieksprijs. De Offciële Selectie biedt een grote variatie aan korte films die verdeeld zijn over verschillende thematische sessies: Animation, Sci-fi, Experimental, Traveling, Propaganda en Erotic. Tijdens sommige sessies zullen ook Q&A’s met de filmmakers plaatsvinden.

Deze editie van LISFE nodigt iedere dag het publiek uit om een Cineconcert bij te wonen. De optredens tijdens de Cineconcerten zullen worden verzorgd door Bjørn Uyens, Hannah Driesse en Templo Diez. Tijdens de screenings, zullen zij de films Agophobia, The Liver en Overture met live soundtracks begeleiden.

Tevens zullen de bezoekers de kans krijgen om deel te nemen aan de VHS workshop en de mogelijkheid krijgen om hun eigen animatie te maken met gebruik van ouderwetse VHS videotape. Tijdens het festival wordt een expositie gehouden over de korte documentaire film over SUB071, een non-profit underground gelegenheid in Leiden. De curator van de expositie, Minja Sarovic zal de ins and outs van het maken van een korte film laten zien. Een exclusieve teaser van de documentaire Eerlijk Zullen We Allen Spelen zal vertoond worden.

Het sluitingsfeest van LISFE wordt in samenwerking met de Koninklijke Acedemie van Beeldende Kunst (KABK), Den Haag georganiseerd. Met een live VJ optreden, videomapping en een speciaal dansend hologram dat de bezoekers enkele super dansbewegingen zal leren, wordt daarmee de zesde editie van LISFE met een onvergetelijk feest afgesloten.

Toegangskaarten kosten €9 voor een dagkaart en €15 voor de driedaagse passepartout.

Voor meer informatie:www.lisfe.nl

Bestel uw kaarten De Partizanen, Woe 7 Mei 20:00

Vergeet niet eerst uw naam en e-mail adres in te vullen.

De Partizanen info

Woe 7 Mei | | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands 

De Partizanen are coming to town!

Twee comedians van het stand-up collectief Comedytrain besloten hun krachten te bundelen en vormen sinds 2012 een duo: De Partizanen. Een half jaar later wonnen zij jury- en publieksprijs op het VARA Leids Cabaret Festival 2013.

De jury noemde de Partizanen een oorspronkelijk en authentiek duo dat met groot gevoel voor taal onze tijdsgeest belicht; mentaal en droogkomisch en in hun verhaalopbouw volledig onvoorspelbaar.

Thomas Gast en Merijn Scholten nemen je mee op een rij-tour langs de velden en landerijen in het prachtige gebied dat Geen Stand-Up Comedy heet.

Is het met microfoons? Ja.
Is het grappig? Ja.
Zijn ze bij de Albert Heijn geweest? Ja, maar daar praten ze liever niet over.
*********************

 

“Al langer was het VARA Leids Cabaret Festival op zoek naar een geschikte plek in Leiden om te schuren, te plamuren en kilometers te maken.

Een plek waar beginnende cabaretiers het vak kunnen leren: be bad before you get good…
Een plek waar cabaretiers die al langer meedraaien aan hun nieuwe theaterprogramma’s kunnen werken en de ruimte krijgen om nieuwe dingen uit te proberen. In het Scheltema Leiden heeft het VARA Leids Cabaret Festival deze ruimte gevonden. Nieuwsgierige mensen kunnen hier in een informele sfeer work in progress zien. “

Science Café Leiden info

Din 13 Mei | | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Slechthorend of doof: de techniek kan helpen bij spraakverwerking.

Prof. Niels Schiller(Leiden Institute of Brain and Cognition) en Daan van de Velde MSc (Leiden University Center for Linguistics) zullen vertellen over de nieuwste ontwikkelingen over “spraakzien” met een videobril.
De muziek wordt verzorgd door Bobby Ruijgrok van het duo “Blistered”

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website, http://sciencecafeleiden.nl/

 

Museumnacht in Schelt info

Zat 17 Mei | Theaterzaal | 20:00 Scheltema Leiden Marktsteeg 1 2312 CS Leiden Netherlands

Kom naar CORPUS  in Scheltema te Leiden!

CORPUS ‘reis door de mens’ doet voor het eerst mee aan de Museumnacht en strijkt neer in Scheltema Leiden. Daar kunnen bezoekers o.a. hersenspellen doen en hun kennis testen in de Brein Show, gepresenteerd door Dennis Storm. Trio ‘On the rocks’ van Nienke Caljouw zal zorgen voor ontspanning in je brein met een mix van jazz, soul & pop. Tevens worden er twee lezingen gegeven die gaan over het effect van bewegen en slapen op je brein en kun je je verbazen over het effect van IQ-food! Voor meer informatie www.museumnachtleiden.nl